Breaking News

Γαλλία: Η αμφιλεγόμενη «παράδοση» πυρπόλυσης αυτοκινήτων (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίστηκε και φέτος στη Γαλλία η αμφιλεγόμενη «παράδοση», που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990. Εκατοντάδες αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τον εορτασμό του νέου έτους.

Σύμφωνα με το ABC News, που επικαλείται το Associated Press, πυρπολήθηκαν 874 οχήματα. Ωστόσο ο αριθμός ήταν μικρότερος σε σχέση με παλαιότερες χρονιές, λόγω της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας. Το 2019 είχαν καταστραφεί 1.316 οχήματα.


Η αμφιλεγόμενη «παράδοση» φέρεται να ξεκίνησε από νέους - κυρίως σε φτωχές γειτονιές - τη δεκαετία του 1990 στην ανατολική Γαλλία, στην περιοχή γύρω από το Στρασβούργο. 

Έγινε, επίσης, φωνή διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων το φθινόπωρο του 2005. Εκείνη την εποχή, η αστυνομία μέτρησε 8.810 οχήματα, που κάηκαν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, αναφέρει το δημοσίευμα του ABC News.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Gerald Darmanin έγραψε χθες, Σάββατο, στο Twitter: «Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σημειώθηκε μείωση της βίας χάρη στη συνδρομή της αστυνομίας. Ευχαριστώ τους σχεδόν 130.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες και προσωπικό πολιτικής ασφαλείας, που βοήθησαν και εξασφάλισαν την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών».


Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews.


Πληροφορίες: ABC News (Associated Press) - Euronews
Φωτογραφίες: ABC News (Associated Press)