Breaking News

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Ενώπιος Ενωπίω» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός παραχώρησε εφ' όλης της ύλης πολιτική συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», με αφορμή την κορύφωση της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δημιουργήσαμε παραπάνω από 50.000 θέσεις εργασίας μέσα στην πανδημία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε 80.000 θέσεις το 2022. Έχουμε σημαντικούς πόρους για τέτοιες πολιτικές».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαΐου θα δοθεί νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Συγκεκριμένα, είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου: 

«Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Εργασίας να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία για μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα εφαρμοστεί από 1ης Μαΐου αυτού του έτους.

Αναγνωρίζουμε απόλυτα το γεγονός ότι υπάρχει η ανάγκη να στηριχθεί το εισόδημα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας το συντομότερο δυνατό. Τονίζω το συντομότερο δυνατό, επειδή υπάρχει μια νομοθετημένη ευρωπαϊκή διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία χρειάζεται δυο με τρεις μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Αυτό το οποίο μπορώ, επίσης, να πω είναι ότι εκτιμώ πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που είδαν οι εργαζόμενοι από 1ης Ιανουαρίου του 2022».

Αναφερόμενος στα σενάρια επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, διευκρίνισε: 

«Δεν έχουμε πρόθεση αυτή τη στιγμή να επεκτείνουμε περαιτέρω την υποχρεωτικότητα».

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, ο Πρωθυπουργός είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου:

«Υπάρχει η επιλογή τού να κάνεις το σωστό.  Αυτό το οποίο έχουν κάνει 9 στους 10 συμπολίτες μας άνω των 60. Δεν είναι υποχρεωτικό το πρόστιμο ξέρετε. Εμβολιάζεσαι και δεν πληρώνεις πρόστιμο.

Γι’ αυτό και μου έκανε εντύπωση όλη αυτή η συζήτηση η οποία έγινε περί δήθεν αναβολής της ημερομηνίας επιβολής του προστίμου. Την είδα να αναπαράγεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θα ήταν πάρα πολύ άδικο γι’ αυτούς οι οποίοι έσπευσαν και έκαναν το εμβόλιο. Με δυσκολία; Με καχυποψία; Έκαναν όμως το εμβόλιο.  Διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και είμαι σίγουρος ότι σήμερα αισθάνονται διπλά ανακουφισμένοι.

Ανακουφισμένοι γιατί προστατεύτηκαν και ανακουφισμένοι γιατί δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν αυτό το πρόστιμο το οποίο, ναι, δεν είναι καθόλου αμελητέο. Αλλά δεν νοείται, κ. Χατζηνικολάου, υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση».

Δείτε το βίντεο. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ