Breaking News

«Έφυγε» ο Meat Loaf, ο τραγουδιστής του θρυλικού «I’d Do Anything for Love» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο Αμερικανός τραγουδιστής, μουσικός, τραγουδοποιός, παραγωγός και ηθοποιός Meat Loaf, κατά κόσμον Michael Lee Aday.

Yποδύθηκε τον Eddie στην ταινία "The Rocky Horror Picture Show" (1975), ενώ το "Bat Out of Hell" είναι ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι το πλατινένιο single "I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)".

Ο επί χρόνια μάνατζερ του, Michael Greene, επιβεβαίωσε εκ μέρους της οικογένειάς του στο DeadLine ότι ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης πέθανε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Deborah, τις κόρες του Pearl και Amanda και στενούς φίλους του. Η αιτία θανάτου του δεν έγινε γνωστή.

Η δήλωση της οικογένειας αναφέρει: «Είμαστε συντετριμμένοι ανακοινώνοντας ότι ο ασύγκριτος Meat Loaf πέθανε, περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του Deborah, τις κόρες του Pearl και Amanda και στενούς φίλους. Η εκπληκτική του καριέρα διήρκησε 6 δεκαετίες και πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, ενώ πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 65 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των "Fight Club", "Focus", "Rocky Horror Picture Show" και "Wayne’s World". Το "Bat Out of Hell" παραμένει ένα από τα 10 άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Γνωρίζουμε πόσα σήμαινε για τόσους πολλούς από εσάς και εκτιμούμε πραγματικά όλη την αγάπη και υποστήριξη καθώς περνάμε αυτή την περίοδο θλίψης, έχοντας χάσει έναν τόσο εμπνευσμένο καλλιτέχνη και όμορφο άνδρα. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση της ανάγκης μας για ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή. Από την καρδιά του μέχρι τις ψυχές σας... μη σταματήσετε ποτέ να ροκάρετε!».

Ο Meat Loaf - κατά κόσμον Michael Lee Aday - γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1947 στο Ντάλας του Τέξας.

Ως μουσικός ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την τριλογία δίσκων "Bat Out of Hell" (1977, 1993 και 2006), η οποία συνολικά έχει πουλήσει πάνω από 43 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Ο πρώτος εκ των τριών δίσκος συνεχίζει και πουλάει σχεδόν 200 χιλιάδες αντίτυπα ετησίως. Παρέμεινε στα charts για εννέα χρόνια, κάνοντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών.

Οι ζωντανές εμφανίσεις του Meat Loaf χαρακτηρίστηκαν από θεατρικότητα, ενώ εντυπωσίαζε με  το εύρος της φωνής του.



Με πληροφορίες από: DeadLine - wikipedia