Breaking News

Πέθανε ο Thierry Mugler (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή χθες (23/1), σε ηλικία 73 ετών, ο Thierry Mugler, ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας, του οποίου φόρεσαν τις δημιουργίες μερικές από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στο χώρο του θεάματος.

Ο θάνατος του Mugler επιβεβαιώθηκε μέσω ανάρτησης στο προφίλ του στο Instagram, στην οποία σημειώνεται:

«Είμαστε συντετριμμένοι καθώς σας ανακοινώνουμε το θάνατο του κ. Manfred Thierry Mugler την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022. Είθε η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη».


Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του περιοδικού Variety, ο Manfred Thierry Mugler γεννήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας στις 21 Δεκεμβρίου 1948. Μετά από σπουδές στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Στρασβούργου, μπήκε στον κόσμο της μόδας το 1971.

Tη δεκαετία του 1970, ο Mugler ξεκίνησε τον ομώνυμο οίκο μόδας του. Το 1973, δημιούργησε το «Café de Paris», την πρώτη του προσωπική συλλογή. Αφού κυκλοφόρησε σε παγκόσμια κλίμακα, άνοιξε τη μπουτίκ του στο Παρίσι και άρχισε να προσελκύει τη διεθνή αναγνώριση.

Το 2002, ο Mugler έκανε επίσημα έξοδο από τη μόδα (αποσύρθηκε από το εμπορικό σήμα), ωστόσο συνέχισε να εργάζεται ως σχεδιαστής. Παράλληλα, με μια σειρά αρωμάτων και καλλυντικών, συνεργάστηκε με Beyoncé, Cirque du Soleil και Serhat. 

Μάλιστα, το άρωμα Angel, που λάνσαρε, έγινε ένα από τα αρώματα με τις περισσότερες πωλήσεις του 20ου αιώνα.

Μεταξύ άλλων, είχε σχεδιάσει ρούχα για την Kim Kardashian, τη Lady Gaga, την Cardi B, τον David Bowie, τον George Michael, τη Miley Cyrus, τη Sharon Stone, τη Nicole Kidman, τη Bella Hadid, τη Diana Ross κ.α.


Ο Mugler είχε, επίσης, σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους και διαφημίσεις, ενώ σχεδίασε κοστούμια για διάφορες κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές.

Το 1988 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο φωτογραφίας «Thierry Mugler: Photographer», ενώ ασχολούνταν και με το bodybuilding.


Πληροφορίες από: Variety