Breaking News

«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν «μυστικά» για τους ρόλους τους (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» μίλησαν μπροστά στην κάμερα, αποκαλύπτοντας μυστικά για τους ρόλους τους.

Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι ιστορική δραματική ταινία, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman. Πρωταγωνιστούν οι: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.α.

Η ταινία - που κυκλοφόρησε στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 23 Δεκεμβρίου 2021 - είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.


Υπόθεση: H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα...