Breaking News

Τσίπρας: «Πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης» - Οικονόμου: «Κίνηση εντυπωσιασμού» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε νωρίτερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στο σχετικό μήνυμά του στο Twitter, o Αλέξης Τσίπρας έγραψε: «Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει ακριβά στον ελληνικό λαό, όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε ζωές, δικαιώματα, ελευθερίες, σε φόβο και ανασφάλεια. Να φύγετε γιατί δεν αξίζει σ’ αυτή τη χώρα τόση παρακμή. Καταθέτω πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση».


O Γιάννης Οικονόμου είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Tύπου:

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη πάντως. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται, θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία εφ’ όλης τη ύλης συζήτηση. Μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τις επενδύσεις, για το Κράτος Δικαίου, για τη θωράκιση της χώρας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την υγεία, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων. Να ακούσουν για τις αποδόσεις της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.

Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο».