Breaking News

Zara Rutherford: Η 19χρονη πιλότος που κάνει το γύρο του κόσμου (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μία 19χρονη Βρετανο-Βελγίδα πιλότος, η Zara Rutherford, έχει ως στόχο να σπάσει τρία ρεκόρ Γκίνες ταξιδεύοντας μόνη της σε όλο τον κόσμο: 

• η νεότερη γυναίκα που πέταξε μόνη της, 
• η πρώτη γυναίκα που έκανε το γύρο του κόσμου με microlight (υπερελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος) και 
• γενικότερα ο πρώτος Βέλγος που έκανε το γύρο του κόσμου μόνος του με μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Η  Zara Rutherford αναμένεται να προσγειωθεί με το αεροσκάφος της στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου το Σάββατο (δείτε στο τέλος το βίντεο της ΕΡΤ). 

Όπως αναφέρει το ABC News, η Zara ξεκίνησε το ταξίδι της από το Βέλγιο στις 18 Αυγούστου 2021. Το αρχικό σχέδιο πτήσης θα είχε ολοκληρωθεί στο Βέλγιο (όπου θα επιστρέψει) πριν από τα Χριστούγεννα, ωστόσο η ίδια είπε στο Reuters ότι καθυστέρησε στην Αλάσκα και τη Ρωσία.

«Καθυστέρησα λόγω βίζας και καιρικών ζητημάτων. Ήλπιζα να ολοκληρώσω το ταξίδι μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν συμβαίνει πια, ωστόσο είναι μια περιπέτεια», είχε τονίσει χαρακτηριστικά πριν τα Χριστούγεννα.

Εάν ολοκληρώσει το ταξίδι των 32.000 μιλίων (51.000 χλμ.), η νεαρή πιλότος θα έχει ταξιδέψει σε 52 χώρες και πέντε ηπείρους. Η Rutherford πετά με ένα Shark Aero, ένα διθέσιο υπερελαφρύ αεροσκάφος υψηλών επιδόσεων που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, ειδικά προετοιμασμένο για ένα μακρύ ταξίδι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Το αεροσκάφος μπορεί να αγγίξει την ταχύτητα των 186,4 μιλίων την ώρα.


Σύμφωνα με το ABC News, οι New York Times ανέφεραν: «Το κόστος του ταξιδιού βαρύνει τους χορηγούς και τα αεροδρόμια και η Shark Aero, μια σλοβακική εταιρεία, της παρείχε το αεροσκάφος».

Η σημερινή κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για τη νεότερη γυναίκα που πέταξε σόλο σε όλο τον κόσμο είναι η Αμερικανίδα Shaesta Waiz, η οποία ολοκλήρωσε το ταξίδι της το 2017, σε ηλικία 30 ετών.

Ο νεότερος έφηβος που ταξίδεψε μόνος του σε όλο τον κόσμο είναι ο 18χρονος Βρετανός Travis Ludlow, ο οποίος σημείωσε το ρεκόρ Γκίνες πριν λίγους μήνες, ξεκινώντας το 44ήμερο ταξίδι του στις 29 Μαΐου 2021.
 

Δείτε στο βίντεο την προσγείωση της Zara Rutherford στο αεροδρόμιο Seletar της Σιγκαπούρης πριν από περίπου δύο εβδομάδες.


Πληροφορίες από: ABC News