Breaking News

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Συνελήφθη άτομο για πoρvoγραφία αvηλίκων και ασέλγεια σε βάρος αvηλίκου

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη άτομο για πoρvoγραφία αvηλίκων και ασέλγεια σε βάρος αvηλίκου. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ατόμου για πoρvoγραφία αvηλίκων και ασέλγεια σε βάρος αvηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πoρvoγραφίας αvηλίκων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα κατά την οποία ταυτοποιήθηκε άτομο, το οποίο κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους - εφαρμογές και διαμοίρασε πλήθος αρχείων με υλικό πoρvoγραφίας αvηλίκου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, πρωινές ώρες της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2022, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του ανωτέρω κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) κινητά τηλέφωνα, κάρτα SIM και κάρτα αποθήκευσης (micro SD).

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ανευρέθησαν πλήθος αρχείων (φωτoγραφίες και βίvτεo) πoρvoγραφίας αvηλίκου, με το οποίο είχε συγγενική σχέση, πράξεις για τις οποίες και συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR
• Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD»