Breaking News

Εκτός Eurovision η Ρωσία - Η ανακοίνωση της EBU

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η εισβολή στην Ουκρανία, οδήγησε τη Ρωσία εκτός διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η EBU το απόγευμα της Παρασκευής αναφέρει:

«Η European Broadcasting Union (EBU) ανακοίνωσε ότι καμία ρωσική παράσταση δεν θα συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU έλαβε την απόφαση, μετά από σύσταση νωρίτερα σήμερα, από το διοικητικό όργανο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Ομάδα Αναφοράς, με βάση τους κανόνες της εκδήλωσης και τις αξίες της EBU.

Η σύσταση της Ομάδας Αναφοράς υποστηρίχθηκε επίσης από την Επιτροπή Τηλεόρασης της EBU.

Η απόφαση αντικατοπτρίζει την ανησυχία ότι, υπό το φως της άνευ προηγουμένου κρίσης στην Ουκρανία, η συμπερίληψη μιας ρωσικής συμμετοχής στον φετινό Διαγωνισμό θα έφερνε τον διαγωνισμό σε ανυποληψία.

Πριν λάβει αυτή την απόφαση, η EBU αφιέρωσε χρόνο για να διαβουλευθεί ευρέως μεταξύ των μελών της.

Η EBU είναι ένας απολιτικός οργανισμός - μέλος ραδιοτηλεοπτικών φορέων που δεσμεύονται να προασπίζουν τις αξίες της δημόσιας υπηρεσίας.

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή και κατανόηση, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μια σκηνή».