Breaking News

Κάτια Γέρου: «Στο θέατρο δεν πας για να δεις τους ηθοποιούς, αλλά για να ανοίξει η ψυχή σου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η Κάτια Γέρου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Η ζωή είναι στιγμές» της ΕΡΤ2. Η σπουδαία ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής μίλησε για τη ζωή της και την καλλιτεχνική διαδρομή της. Μεταξύ άλλων, είπε στον Ανδρέα Ροδίτη:

«Στο νοσοκομείο δεν πας για να δεις τους γιατρούς, αλλά για να γίνεις καλά... Στο θέατρο δεν πας για να δεις τους ηθοποιούς, αλλά για να ανοίξει η ψυχή σου και το μυαλό σου...

Από αυτή τη δουλειά, καμιά φορά, δε μένει καμία χαρά. Μπορεί να εισπράξεις και μεγάλο... "μπουνίδι", από τον περίγυρο, όχι από μέσα από το θέατρο στο οποίο εργάζεσαι. Μπορεί να εισπράξεις πολλά πράγματα. 

Αν τη στιγμή της παράστασης και λίγο πριν, δεν είναι η ψυχή σου ανοιχτή... Ο κόσμος θα έρθει, αλλά δεν αρέσουμε και σε όλους, αυτό το ξεχνάμε. Αυτοί που θα τα περάσουν καλά να έχουν μπροστά τους ηθοποιούς χαλαρούς, συγκεντρωμένους, χειραφετημένους, μελετημένους και γενναιόδωρους.

Δεν πας να τη βγεις στον θεατή, να πεις "Εγώ θα λάμψω", που είναι μια φράση η οποία δεν μου αρέσει... Δηλαδή λες "Εγώ θα εργαστώ τώρα και θα δούμε μετά από δύο ώρες τι κατάφερα, αλλά δεν θέλω ντε και καλά να με αγαπήσεις". Αν το κάνω χάλια, ο θεατής θα πει "Άι σιχτίρ" και θα έχει και δίκιο...».