Breaking News

Οι δηλώσεις της Δ. Χρυσικού μετά την αγωγή του Γ. Κιμούλη: «Δεν αλλάζουμε κάτι από αυτά που έχουμε πει» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Δώρα Χρυσικού μίλησε για τις αγωγές που κατέθεσε ο Γιώργος Κιμούλης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με τις οποίες διεκδικεί συνολικά ποσό αποζημίωσης πλέον του 1 εκατομμυρίου ευρώ από συγκεκριμένους συναδέλφους του αλλά και από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. 

Η μία αγωγή στρέφεται κατά της (καταγγέλλουσας) Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά.

Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2021, η Ζέτα Δούκα είχε καταγγείλει τον Γιώργο Κιμούλη για άσχημη συμπεριφορά τη θεατρική σεζόν 2008 - 2009 στην παράσταση "Πιο κοντά" (Closer), στο Θέατρο Αθηνών. Την επόμενη μέρα της καταγγελίας, ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού, που συμμετείχαν, επίσης, στην παράσταση, εξέδωσαν ανακοίνωση (δείτε το βίντεο στο τέλος), μέσω του δικηγόρου τους, τονίζοντας ότι ήταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε.

Η Δώρα Χρυσικού είπε το Σάββατο στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και στη Ναταλία Γερμανού:

«Την αγωγή δεν την έχω διαβάσει, όπως δεν την έχει διαβάσει ούτε η Ζέτα ούτε ο Νίκος... Οπότε δε θα μιλήσω καθόλου για το νομικό πλαίσιο του θέματος γιατί δεν το ξέρω. Μετά από όλο αυτό το κύμα με τις καταγγελίες, είναι τουλάχιστον ανάρμοστο να μιλάμε ακόμη αν το θυμήθηκε μια γυναίκα μετά από 13 χρόνια. Επίσης, είναι άκομψο να λέμε ότι μια γυναίκα είναι ισχυρή ή ανίσχυρη για το αν δέχτηκε ή δε δέχτηκε κακοποίηση... Όπως δεν γίνονται διακρίσεις για τους θύτες, έτσι δε γίνονται και για τα θύματα...

Είναι επίσης αρκετά αμήχανο για εμάς να ακούμε ότι σε ένα περιστατικό, στο οποίο ήμασταν μπροστά, ότι δε συνέβη. Ποιος άνθρωπος που έχει υποστεί την οποιαδήποτε κακοποίηση... Γιατί το καταγγέλλει μετά από χρόνια; Για να κερδίσει δημοσιότητα; Γιατί αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία έχει αυτιά ανοιχτά για να ακούσει και οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν τη δύναμη. Εμείς κάνουμε ηθικά αυτό που νιώθουμε. Είδαμε κάτι, το είπαμε, τέλος...

Βλέπετε καμία από τις καταγγελίες, που έγιναν προσφάτως, να έγινε τον καιρό που συνέβη;... Αυτοί οι άνθρωποι τα κουβαλάνε μέσα τους όλα αυτά. Δεν τα θυμήθηκαν ξαφνικά.

Και θα σας πω και κάτι άλλο. Η κυρία Ζέτα Δούκα κάλεσε το ασθενοφόρο κάποια στιγμή γιατί είχε αρρωστήσει... Δεν κάναμε κάτι εκείνη τη στιγμή για να αποτρέψουμε αυτό που συνέβη. Εξίσου παγωμένοι είμασταν κι εμείς. Δηλαδή, θα απολογηθούμε γιατί δεν είχαμε την αντίδραση που θεωρεί ο κύριος Καρπενάρος (δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη) ότι έπρεπε να έχουμε σε ένα σοκαριστικό περιστατικό;

Με τον Νίκο και τη Ζέτα εμμένουμε σε αυτά που είπαμε. Θεωρούμε ότι έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Θα βγάλουμε και μια επίσημη ανακοίνωση σύντομα. Περιμένουμε να αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη. Δεν αλλάζουμε κάτι από αυτά που έχουμε πει».

Δείτε στα βίντεο τις δηλώσεις του Βασίλη Καπερνάρου (δικηγόρου του Γιώργου Κιμούλη) και της Δώρας Χρυσικού. Στο τρίτο βίντεο δείτε όσα ανέφεραν τότε (27 Ιανουαρίου 2021) στην ανακοίνωσή τους ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού.