Breaking News

Πόλεμος στην Ουκρανία - Angelina Jolie για τους πρόσφυγες: «Η κατάσταση είναι απολύτως αποκαρδιωτική» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στους χιλιάδες Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή, αναφέρεται σε αναρτήσεις της στο Instagram η Angelina Jolie.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια, που είναι ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο στο Instagram, στο οποίο αναφέρεται: «Η κατάσταση είναι απολύτως αποκαρδιωτική».

Συγκεκριμένα, την παραπάνω φράση αναφέρει στο βίντεο ο Roland Schilling, που βρέθηκε στη Μολδαβία, στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία σε λιγότερο από 48 ώρες. Οι συνάδελφοί μου στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έστειλαν αυτό το βίντεο από τη Μολδαβία, στα σύνορα με την Ουκρανία», σημειώνει στη λεζάντα η Angelina Jolie.


Σε προηγούμενη ανάρτησή της, η Angelina Jolie είχε γράψει: «Όπως πολλοί από εσάς, προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Η εστίασή μου μαζί με τους συναδέλφους μου στο @refugees είναι ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή. Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτής της στιγμής - για τον λαό της Ουκρανίας και για το διεθνές κράτος δικαίου - δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί».