Breaking News

Στέφανος Κορκολής: Τα τραγούδια που απέρριψε η Νάνα Μούσχουρη και η «Αυλή των Θαυμάτων» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τον αείμνηστο 
Δημήτρη Μητροπάνο και τις συνεργασίες του με καταξιωμένους καλλιτέχνες μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» ο Στέφανος Κορκολής. Νωρίτερα, ο ταλαντούχος συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής είπε στον Θανάση Πάτρα:

«Το παιχνίδι μου ως παιδί ήταν το πιάνο, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έπαιζα από 4 ετών... Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μου. Ήρθα στην Ελλάδα από το Παρίσι και μου είπαν να γράψω για τη Μούσχουρη. Καλύτερα να μου έλεγαν να πάω πίσω στο Παρίσι... ήταν λίγο τρελό όλο αυτό...

Με μεγάλη χαρά έστειλα κασέτες με τραγούδια για τη Νανά Μούσχουρη. Πέρασαν μερικοί μήνες και δεν πήρα καμία απάντηση και ντρεπόμουν κι εγώ τότε να τηλεφωνήσω. Τελικά πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν της άρεσαν τα τραγούδια μου. Απογοητεύτηκα, το τραγούδι "Στους πέντε ανέμους" ήταν γραμμένο για τη Νανά...

Το 2006, που ήρθε πια η Νάνα Μούσχουρη για να της γράψω, συναντηθήκαμε στο σπίτι μου και της είπα ότι της είχα στείλει τραγούδια μου. Μου απάντησε ότι δεν έλαβε ποτέ τραγούδια με το όνομά μου. Όταν το άκουσε, είπε "Μα, αυτό είναι για μένα". Της είπα "αργήσαμε"...».

Στο τέλος, ο Στέφανος Κορκολής αναφέρθηκε στην «Αυλή των Θαυμάτων» στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα εμφανίζεται. Η πρεμιέρα θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζουν ένα σπουδαίο μιούζικαλ.

«Η Αυλή των Θαυμάτων» είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε έναν τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης («Κάρολος Κουν», 2018) και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής υπογράφουν μια ιδιαίτερη εκδοχή του πιο εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου, της «Αυλής των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε μορφή μιούζικαλ.