Breaking News

Ζενεβιέβ Μαζαρί: «Μετά το Τσέρνομπιλ, απέκτησα πρόβλημα με τον θυρεοειδή, είχα το χρώμα του νεκρού» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης φιλοξένησε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, η οποία μίλησε για τα προβλήματα που έχει με τον θυρεοειδή της.

«Είμαι ένα από τα παιδιά του Τσέρνομπιλ... Κανείς δεν ήξερε πώς να αντιδράσει σε ένα τέτοιο φαινόμενο, ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο. Εγώ κι ο αδερφός μου το πιστεύουμε, γιατί ξαφνικά αποκτήσαμε πρόβλημα με τον θυρεοειδή, ενώ πριν από εμάς δεν είχε κανένας στην οικογένειά μας», είπε η art director και κριτής του GNTM.

Η ενδοκρινολόγος Έλλη Αναγνώστου τόνισε: «Μελέτες, που έχουν γίνει, δείχνουν ότι το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ οδήγησε σε αύξηση της επίπτωσης του καρκίνου στον θυρεοειδή αδένα στις ευαίσθητες ηλικίες, σε ένα εύρος από 0 - 9 έτη και ακόμα περισσότερο στα νεογέννητα έως 4 ετών».

Στη συνέχεια η Ζενεβιέβ Μαζαρί πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Σε μένα διαγνώστηκε σε πάρα πολύ μικρή ηλικία κι αυτό έχει να κάνει με τη μητέρα μου που δεν δεχόταν τα συμπτώματα που είχα. Οι περισσότεροι της έλεγαν "Εντάξει, εφηβεία είναι...". Ξαφνικά, από τα 11 μέχρι τα 15 μου είχα κάποια συμπτώματα: αναιμία, λιποθυμικά επεισόδια, υπόταση, δεν μπορούσα να δεχτώ τη ζέστη με τίποτα. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Είχα το εκρού χρώμα του νεκρού, ήμουν "βαμπιρέλα" από πολύ μικρή».

Δείτε το βίντεο του Mega.