Breaking News

Αεροπορική τραγωδία στην Κίνα (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα αεροσκάφος της China Eastern Airlines, στο οποίο επέβαιναν 132 άτομα, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της νότιας Κίνας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAA) ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 132 άτομα: 123 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος.

Τα συνεργεία διάσωσης, που έσπευσαν στην περιοχή, ανέφεραν ότι κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε στο δάσος μετά το αεροπορικό δυστύχημα. Οι διασώστες είπαν ότι δεν έχουν δει σημάδια επιζώντων.

Το αεροσκάφος Boeing 737-800 συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στο Wuzhou, στην περιφέρεια Guangxi Zhuang.


Η πτήση MU5735 αναχώρησε την Κυριακή από το Kunming στις 13:11 τοπική ώρα (19:11 ώρα Ελλάδος) και ήταν προγραμματισμένη να φτάσει στο Guangzhou στις 15:05.

Σύμφωνα με την αξιόπιστη υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24, το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα για λίγο περισσότερο από μία ώρα και πλησίαζε στον προορισμό του.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την πτήση έδειξαν ότι το αεροπλάνο έχασε ύψος γρήγορα πριν πέσει κατακόρυφα στο έδαφος. Η πτήση εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ μετά τις 14:22 (20:22 ώρα Ελλάδος).


Το ατύχημα έχει προκαλέσει σοκ στην Κίνα, όπου ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε τη διεξαγωγή άμεσης έρευνας για να διαπιστωθεί η αιτία. Η China Eastern Airlines έχει ακινητοποιήσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη 737-800.


Πληροφορίες από: BBC