Breaking News

Δικηγόρος Πέτρου Φιλιππίδη: «Αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, ελπίζω να αντέξει στη δίκη» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τον Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε σήμερα, Τρίτη, στο Πρωινό ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, που είχε προφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2021, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στις 18 Μαρτίου 2022. Ο κωμικός ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένα βιaσμό σε βάρος μίας γυναίκας το 2008 και για δύο απόπειρες βιaσμού σε βάρος δύο γυναικών το 2010 και το 2014.

«Η αλήθεια είναι ότι ένας, ο οποίος στερείται την ελευθερία του από τον Ιούλιο του 2021, αποκλείεται να είναι σε καλή κατάσταση, ούτε σωματικά, ούτε ψυχολογικά. Μάλιστα, ξέρω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θέλει να το πω αυτό δημόσια, αλλά αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο ελπίζω να μην προκαλέσει και σοβαρή βλάβη στην υγεία του κατά τη διάρκεια της δίκης. Διότι, θα πρέπει να ξέρετε ότι σε ένα ποινικό ακροατήριο αναδεύονται πολύ ισχυρά συναισθήματα, υπάρχει αγάπη, μίσος και αντιπαράθεση. Δεν είμαι βέβαιος αν θα μπορέσει να αντέξει το κλίμα που διαμορφώνεται σε ένα ποινικό ακροατήριο. Είναι "καμίνι" το ποινικό ακροατήριο...», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Προϋπήρχε το πρόβλημα υγείας και επιδεινώθηκε μέσα στις φυλακές. Επαναλαμβάνω ότι το κλίμα στο ακροατήριο είναι ένα "καμίνι"... Ελπίζω να αντέξει. Λαμβάνει θεραπεία, έχει χρειαστεί να μεταβεί και στο νοσοκομείο. Δεν το λέω αυτό για να προκαλέσω ιδιοτελώς ένα συναισθηματικό κλίμα υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη. Είναι μία πραγματικότητα, που θα τη δείτε στο ακροατήριο και ελπίζω να αντέξει...».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.