Breaking News

Δραματική ομιλία Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο - «Σνόμπαραν» τον Λαβρόφ στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με τη ρωσική εισβολή να συγκλονίζει τον πλανήτη, πολλές αντιπροσωπείες, ανάμεσά τους δυτικών χωρών, αποχώρησαν από την αίθουσα, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό, την ώρα της παρέμβασης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ παρενέβη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους περισσότερους να αποχωρούν. Ελάχιστοι διπλωμάτες παρέμειναν στην κεντρική αίθουσα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

«Οι Ουκρανοί δεν συμμετείχαν στους εορτασμούς κατά του Ναζισμού. Ακόμα και σήμερα στην Ουκρανία παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα», είπε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Στο μεταξύ, ιστορική ομιλία εκφώνησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.

Στο τέλος της ομιλίας του, την οποία εκφώνησε από την Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Ουκρανία νιώθει μόνη, αλλά δείξαμε τη δύναμή μας, αγωνιζόμενοι για τις βασικές ανθρώπινες αρχές του δικαίου και της ελευθερίας. Παρακαλώ αποδείξτε μας πως είστε μαζί μας και δεν θα μας αφήσετε στη μοίρα μας... Η ζωή πάντα θα νικά το θάνατο. Το φως θα νικά το σκοτάδι. Δόξα στην Ουκρανία».

Δείτε τα σχετικά βίντεο της ΕΡΤ και του OPEN.