Breaking News

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ένταση στην παράσταση του «Οθέλλου» μετά το μήνυμα του Ελληνοουκρανού χορευτή (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χθες, Σάββατο, η Εθνική Λυρική Σκηνή αφιέρωσε την παράσταση του Οθέλλου στην Ουκρανία και τους κατοίκους της, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου.

Πριν την έναρξη της παράστασης, σε σκηνοθεσία Robert Wilson, ο Γιάννης Μητράκης εμφανίστηκε στην κατάμεστη αίθουσα, τυλιγμένος με μια σημαία της Ουκρανίας.

Ο χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου. Νωρίτερα είπε:

«Ονομάζομαι Γιάννης Μητράκης και είμαι χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου Ουκρανή. Εδώ και δέκα μέρες η χώρα της μητέρας μου και των παππούδων μου βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.  Εκ μέρους όλων των εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ήθελα να σας πω ότι η αποψινή παράσταση αφιερώνεται στην Ουκρανία και τους κατοίκους της, οι οποίοι ζουν δραματικές στιγμές. Ας γίνει η τέχνη και ο πολιτισμός η φωνή όλων μας για την άμεση λήξη αυτού του πολέμου».

Σύμφωνα με όσα είπε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης στην εκπομπή «Τι λες τώρα» του Mega, η εξέλιξη ήταν απρόοπτη, καθώς στο διάλλειμα 15 μουσικοί από τη χορωδία της Εθνικής Λυρικής ανέβηκαν στη σκηνή και διαμαρτυρήθηκαν, καθώς θέλουν να κρατούν ίσες αποστάσεις απέναντι σε Ρωσία και Ουκρανία. Οι μουσικοί υποστήριξαν ότι δεν ρωτήθηκαν από τη διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Ο κόσμος αντέδρασε και άρχισε να τους φωνάζει «Ντροπή», ενώ τους ζητούσε να αποχωρήσουν. Τελικά η παράσταση συνεχίστηκε, καθώς ο τενόρος Αλεξάντρς Αντονένκο κατάφερε να κατεβάσει από τη σκηνή τους 15 μουσικούς που διαμαρτυρήθηκαν.

Δείτε το βίντεο του Mega.