Breaking News

Ενώπιον της Δικαιοσύνης η Ρούλα Πισπιρίγκου - Πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται πια η 33χρονη μητέρα της Τζωρτζίνας. 
Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Νωρίτερα, παραιτήθηκε και επισήμως ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας από την υπεράσπισή της.

Χθες, Τετάρτη, συνελήφθη η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα. Το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων «έδειξε» την ύπαρξη φαρμακευτικής ουσίας, που δεν συνταγογραφήθηκε. Προηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ποινική δίωξη σε βάρος της και αρχικά εισαγγελική παραγγελία για την άμεση προσαγωγή της από την Πάτρα στην Ασφάλεια της Αθήνας.

Σήμερα, Πέμπτη, η κατηγορούμενη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών σε πρώτη φάση προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της. Στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας για να ενημερωθεί για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος της. Εκεί ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι. 

Η ανακρίτρια διόρισε αυτεπαγγέλτως δικηγόρο, καθώς νωρίτερα ο Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε και επίσημα από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Δείτε αναλυτικότερα στο βίντεο του Mega που ακολουθεί.