Breaking News

Φονικός σεισμός στην Ιαπωνία (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρός σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανοιχτά της Φουκουσίμα, το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το CBS News, η σεισμική δόνησε καταγράφηκε στις 23:36 (τοπική ώρα) στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά από τη νομαρχία Φουκουσίμα, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές και οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.

Η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για 7,3 Ρίχτερ, ωστόσο η μέτρηση αναθεωρήθηκε σε 7,4. Ένα μικρό τσουνάμι έφτασε στις ακτές των νομών Φουκουσίμα και Μιγιάγκι, αλλά η προειδοποίηση χαμηλού κινδύνου άρθηκε το πρωί της Πέμπτης.


Η περιοχή είναι μέρος της βόρειας Ιαπωνίας, η οποία καταστράφηκε από έναν θανατηφόρο σεισμό 9 Ρίχτερ πριν από 11 χρόνια (11 Μαρτίου 2011), που προκάλεσε κατάρρευση πυρηνικών σταθμών, εκτοξεύοντας τεράστια ακτινοβολία που εξακολουθεί να κάνει ορισμένα μέρη ακατοίκητα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, δήλωσε σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση το πρωί της Πέμπτης ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του σεισμού και άλλοι 97 τραυματίστηκαν.



Πληροφορίες από: CBS News