Breaking News

Γερμανικά κρατίδια ποινικοποιούν το «Ζ» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κάποια γερμανικά κρατίδια διεμήνυσαν ότι ποινικοποιούν τη δημόσια χρήση του συμβόλου «Z», που χρησιμοποιείται ως ένδειξη υποστήριξης στη ρωσική «νίκη» στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το Euronews, η Ίρις Σπράνγκερ, η αρμόδια γερουσιαστής για το χαρτοφυλάκιο των Εσωτερικών στην κρατιδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου, τόνισε σε δηλώσεις της: «Σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται ότι η χρήση του λευκού "Z" συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, αυτό φυσικά σημαίνει υποστήριξη του επιθετικού πολέμου. Αυτό θα είναι ποινικά κολάσιμο».

Η Σπράνγκερ επικαλέστηκε το άρθρο 140 του ποινικού κώδικα, που καθιστά ποινικά κολάσιμη τη χρήση ορισμένων συμβόλων και επισύρει ποινές ως και τριών ετών φυλάκισης ή/και χρηματικά πρόστιμα.

Την περασμένη Παρασκευή, η Κάτω Σαξονία και η Βαυαρία ανακοίνωσαν, επίσης, ότι θα ποινικοποιήσουν τη χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου.

Ακόμη, στη Στουτγκάρδη και στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κοινοβουλευτικοί τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης του συμβόλου.

Δείτε το βίντεο του Euronews.