Breaking News

Κρατερός Κατσούλης: «Είμαστε νατοϊκότεροι του ΝΑΤΟ - Γιατί τώρα αυτή η ρητορική περί σαφούς θέσης; Γιατί όχι τόσα χρόνια;» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram, ο Κρατερός Κατσούλης εξέφρασε δημόσια τις σκέψεις του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο γνωστός  ηθοποιός και παρουσιαστής έγραψε:

«Συγχαρητήρια είμαστε νατοϊκότεροι του ΝΑΤΟ, όχι μόνο ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και όπλα. Γιατί;

Γιατί η κυβέρνηση ασπάστηκε τη θεωρία ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι ετοιμοπόλεμος και να το αποδεικνύεις; Γιατί το όχι στον πόλεμο μπορεί να είναι μόνο ευχή όπως ειπώθηκε και δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί ειρηνικά;! 

Γιατί δόθηκε η εντολή, δεν ρωτήθηκε και κανένας, τελείωσαν και οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις με διαφορετικές απόψεις, προπαγάνδα μόνο, από εδώ και πέρα;

Γιατί τώρα αυτή η πρωτοφανής αποφασιστικότητα και ρητορική περί σαφούς θέσης;! Γιατί όχι τόσα χρόνια;!

Γιατί όλοι κάνουν ότι ξαφνιαστήκανε με αυτές τις εξελίξεις; Γιατί πιστεύουν ότι δεν καταλαβαίνουμε τίποτα; 

Γιατί οι πρόσφυγες της Ευρώπης αντιμετωπίζονται διαφορετικά από όλους τους υπόλοιπους; Γιατί όχι όλοι με αγάπη και ανθρωπιά; Γιατί αντί να γιορτάζουμε την άνοιξη να αγωνιούμε για την μοίρα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που σε πολύ λίγο θα γίνουν εκατομμύρια;

Γιατί ό,τι ρωσικής προέλευσης και παρουσίας σε οποιαδήποτε μορφή ακόμα και αυτής της τέχνης καταργείται και μάλλον όποιος έχει αντίθετη γνώμη σε πολύ λίγο θα διώκεται κιόλας αφού ήδη χαρακτηρίζεται;!

Γιατί η κυβέρνηση δεν ζητάει και να πετύχει τις ίδιες κυρώσεις να επιβληθούν και στην Τουρκία για μισό αιώνα κατοχής στην Κύπρο, με αποφάσεις και καταδίκες του Συμβουλίου ασφαλείας που η Τουρκία κοροϊδεύει τόσα χρόνια όλο το ΝΑΤΟ;! Τουλάχιστον να σωζόταν επιτέλους η Κύπρος! Γιατί;!

Γιατί να ξανά γονατίσει ο Έλληνας πολίτης από τα επακόλουθα και τις συνέπειες αυτής της απόφασης εμπλοκής σε πόλεμο χωρίς καν να ρωτηθεί;

Γιατί να είμαστε πρώτοι, στον δήθεν τσαμπουκά, τσάμπα μάγκες; Γενικώς... Γιατί ;!

Ό,τι ευχηθείτε, διπλό και πολλαπλό να επιστρέφει σε εσάς, γενναιόδωρα.»