Breaking News

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ν. Θεοδωράκη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη εναντίον του Νίκου Θεοδωράκη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε καταθέσει αίτηση, καθώς θεώρησε πως θίγονται τα κληρονομικά και πνευματικά δικαιώματα της οικογένειας.

Η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, δεν παρέστη στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Στο δικόγραφο, που κατέθεσε, εξήγησε τους λόγους που θεωρεί ότι θίγονται τα κληρονομικά και πνευματικά δικαιώματα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ως απαράδεκτη, λόγω αοριστίας.

Ο Νίκος Θεοδωράκης δήλωσε στο «Χαμογέλα και πάλι»: «Εγώ το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω, όσον αφορά τη δικαστική απόφαση, είναι ότι έρχεται να ενισχύσει την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, ώστε να υπάρχει μία συνεργασία και όσοι ασχολούνται με το έργο του να με βοηθούν σ' αυτό που κάνω. Πιστεύω ότι και η Μαργαρίτα, με τη στάση της, δείχνει να έχει πλέον κατανοήσει τις επιθυμίες του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη διαθήκη και να έρθει μία συνεργασία... Ο χρόνος θα βοηθήσει, ώστε να γίνουν όλα όσα επιθυμούσε ο Μίκης... Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να διεκδικήσω κάποιο περιουσιακό. Πιστεύω ότι ο Μίκης μας άφησε μια σπουδαία κληρονομιά, όχι μόνο σε μας, αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό και στην παγκόσμια κοινότητα».

Δείτε το βίντεο του Mega.