Breaking News

Ουκρανία: Η δραματική στιγμή που το συνεργείο του Open έπεσε σε μπλόκο πολιτοφυλακής (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δύσκολες στιγμές πέρασε το συνεργείο του Open στο Κίεβο, όπου οι κάτοικοι εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, φοβούμενοι για ρωσικές επιθέσεις.

Ο ρεπόρτερ Χρήστος Νικολαΐδης, ο εικονολήπτης Δημήτρης Αλεξάκης και ο Νίκος Καραπαναγιώτης, που συνοδεύει το συνεργείο, πέρασαν δύσκολες στιγμές, όταν ομάδα της ουκρανικής πολιτοφυλακής τους σταμάτησε για έλεγχο. 

Η εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» παρουσίασε το σχετικό απόσπασμα με τη διαδικασία ελέγχου. Ο Δημήτρης Αλεξάκης είπε χαρακτηριστικά: 

«Ήταν ένα αποκαρδιωτικό πλάνο, μία παιδική χαρά με άδειες κούνιες και τσουλήθρες, χωρίς παιδιά. Με είχε απορροφήσει η εικόνα και δεν αντιλήφθηκα ότι ήρθε κάποιος. Όταν άρχισε να μου φωνάζει και να με σημαδεύει με το όπλο, αιφνιδιάστηκα. Σήκωσα τα χέρια, αλλά φώναζε και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε, ενώ όλο και αγρίευε... Όταν τον είδα να πλησιάζει απειλητικά και να με σημαδεύει με το όπλο, θεώρησα ότι πρέπει να ξαπλώσω. Αυτό τον καθησύχασε, ωστόσο συνέχισε να φωνάζει...».

«Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, χάρη στην ψυχραιμία, κυρίως, του Δημήτρη και στις φωνές που έβαλε ο Νίκος», τόνισε ο ανταποκριτής του Open, Χρήστος Νικολαΐδης.

Δείτε το βίντεο.