Breaking News

Ουκρανία: Σειρήνες ηχούσαν όλη τη νύχτα σε πολλές πόλεις - Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Όπως μετέδωσε το Euronews, ακόμα μία νύχτα με βομβαρδισμούς έζησαν στην Ουκρανία.

Στο Κίεβο, όπου σφίγγει ο κλοιός των ρωσικών δυνάμεων, οι σειρήνες ηχούσαν όλη τη νύχτα (Παρασκευή προς Σάββατο). Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες, οι ρωσικές δυνάμεις βάλλουν με πυρά πυροβολικού καθώς πλησιάζουν στην πρωτεύουσα.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σειρήνες ήχησαν στη Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, στην Οδησσό, το Χάρκοβο, το Τσερκάσι, καθώς και στην περιφέρεια του Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Την ίδια ώρα η Μαριούπολη ασφυκτιά κάτω από μία καταστροφική πολιορκία. Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν άφησαν να μπει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη, δηλώνοντας ότι θα γίνει νέα προσπάθεια σήμερα, Σάββατο, να μεταφερθούν στην πόλη τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι οι εισβολείς επιδίδονται σε αποτρόπαιες πράξεις, ανάλογες με εκείνες των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Από την πλευρά της η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι μποϊκοτάρει τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και δημιουργεί μακροπρόθεσμη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων για πολιτικά αεροσκάφη.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Euronews και του Open.