Breaking News

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα 21 Μαρτίου

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας για τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, από τις 11:00 έως τις 15:00. Το πρόσφατο Δελτίο Τύπου αναφέρει:

«ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 - 15.00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Χάθηκαν 26.700 άνθρωποι από την πανδημία και «μυαλό δεν βάζουν στην κυβέρνηση. 6.500 χάθηκαν το πρώτο χρόνο και πάνω από 20.000 τον δεύτερο χρόνο με καλύτερη γνώση της πανδημίας, καλύτερες θεραπείες και τους εμβολιασμούς. Από τις εντατικές βγήκαν ζωντανοί λιγότεροι των 4.500 ασθενών και στις κλινικές εκτός ΜΕΘ πέθαναν πάνω από 17.000 ασθενείς λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Οι ασθενείς άλλων παθήσεων αποκλεισμένοι από υγειονομικές υπηρεσίες, χειρουργεία. Οι υγειονομικοί έδωσαν και τη ζωή τους στις δημόσιες μονάδες υγείας να σώζουν ζωές ασθενών παρά τις παθογένειες, την εξάντληση μέχρι λιποθυμίας λόγω των τραγικών ελλείψεων (10.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρυσι).

Ο ιδιωτικός τομέας τελεί υπό την υψηλή προστασία της κυβέρνησης, αμόλυντος από κορωνοϊό λειτουργεί δύο χρόνια τώρα με λογικές μαυραγοριτισμού, αυξάνοντας τα κέρδη τους. Αντί λοιπόν να αντιληφθούν τη σημασία ενίσχυσης του Δημόσιου Τομέα Υγείας στη πρωτοβάθμια, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, την εντατική θεραπεία με τις εξαγγελίες τους βάζουν ταφόπλακα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού καταργούν θεμελιώδεις αρχές, όπως η δωρεάν περίθαλψη και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Βάζουν μπροστά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης αντί να αυξήσουν τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας από το τριτοκοσμικό 5% του ΑΕΠ που βρίσκεται σήμερα σταδιακά στο 7,5% που είναι ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιωτικοποιούν περαιτέρω ένα σύστημα που σχεδόν οι μισές από τις καταβαλλόμενες δαπάνες υγείας ετησίως είναι από τις τσέπες των πολιτών!!! Ο κόσμος πληρώνει μια ζωή φόρους, εισφορές για υγειονομική περίθαλψη και όταν χρειαστεί το σύστημα υγείας πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη, τώρα που η ακρίβεια τσακίζει και έχει εξανεμισθεί το διαθέσιμο εισόδημα.

Με υπερηφάνεια ο Υπουργός Υγείας τώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πόλεμο, εξήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Είναι πραγματικά ντροπή ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής τρία χρόνια να χειρουργηθούν, με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας το 30% των εξόδων της επέμβασης και την αμοιβή του γιατρού!!! Χειρότερα και από τον ιδιωτικό τομέα. Κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς θέλουμε αύξηση των μισθών και όχι τα χρήματα των ασθενών.

Μην βάζετε ως «δόλωμα» την αύξηση των μισθών των υγειονομικών για να υλοποιήσετε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και τις ορέξεις του ιατρικού Πανεπιστημιακού κατεστημένου εντός των νοσοκομείων. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει ή να ανανεώσει τις άδικες, σκληρές, χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος αναστολές εργασίας 4.000 συναδέλφων την ώρα που ακόμη 3.000 συνάδελφοι εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης και εντός τριμήνου θα βρεθούν στην ίδια «μοίρα». Ένα μέτρο πια που έχει καταρριφθεί το επιχείρημα του υγειονομικού οφέλους με δεδομένο ότι όλοι πια παραδέχονται ότι το εμβόλιο σε προστατεύει από την σοβαρή νόσηση, δεν σε προστατεύει όμως από τη νόσηση και τη μετάδοση του ιού.

Αυτό το μαρτυρούν τα εργαστηριακά αποτελέσματα των 3.000 συναδέλφων που κάθε φορά νοσούν και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό λόγω των επικίνδυνων οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Ετοιμάζονται να απολύσουν 8.000 συναδέλφους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που εργάζονται στις υπηρεσίες στήριξης (καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση) 31 Μαρτίου ή μετά από τρίμηνη παράταση και να επιστρέψουμε στον εργασιακό μεσαίωνα των εργολάβων. Ήδη νοσοκομεία ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς και οι εργολάβοι βρίσκονται προ των πυλών. Δυνατότητα για τη σύναψη νέων ΣΟΧ δεν υπάρχει στα Νοσοκομεία.

Αυτό είναι ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Οι εργολάβοι κοστίζουν 30% με 50% περισσότερο στο Δημόσιο από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και προσφέρουν τα μισά χρήματα από αυτό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται. Επανέρχεται ο σκοταδισμός και ο εργασιακός μεσαίωνας στα Νοσοκομεία. Διεκδικούμε τη νομοθετική ρύθμισης δυνατότητας σύναψης νέων ΣΟΧ.

Οι 16.000 συμβασιούχοι, Επικουρικοί, ΟΑΕΔ βρίσκονται σε διαρκή ομηρία με ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων. Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μονιμοποιήση εξαντλούνται στη συμμετοχή σε μια προκήρυξη 4.000 θέσεις με ισχνή μοριοδότηση και προβάδισμα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Για πρώτη φορά δίνεται πριμοδότηση σε μόρια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που ήταν θεατές της πανδημίας!!!!

Οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται τη μονιμοποίηση. Το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας τίθεται σε αμφισβήτηση καθότι με την πρόταση της επιτροπής αποχαρακτηρίζονται ή πέφτουν κατηγορία αρκετοί υγειονομικοί. Αιτία πολέμου είναι η περικοπή έστω ενός ευρώ από τους υγειονομικός.

Η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα βρίσκεται ένα χρόνο τώρα στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας ως πόρισμα της επιτροπής «Μπεχράκη». Όχι μόνο δεν έχουν χαρακτηρίσει εργατικό ατύχημα, επαγγελματική νόσο τον κορωνοϊό, αλλά τώρα θέτουν προσχήματα σε συγγενείς πρώτου βαθμού συναδέλφων που χάθηκαν από κορωνοϊό για την πρόσληψη ενός μέλους της οικογένειας στο δημόσιο που δικαιούνται με τις γενικές διατάξεις, ισχυριζόμενοι ότι κόλλησαν τον ιό εκτός υπηρεσίας.

Καταδικάζουμε την εισβολή των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία. Χάνονται πολλές ζωές ανθρώπων, δημιουργούνται εκατομμύρια πρόσφυγες, ένα σύγχρονο δράμα που πρέπει άμεσα να μπει τέλος.

Ευθύνες για τον πόλεμο υπάρχουν παντού και στη Ρωσία, στην Αμερική, στο ΝΑΤΟ που στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των γεωστρατηγικών συμφερόντων τους δεν διστάζουν. Καταδικάζουμε τη συμμετοχή της χώρας μας στο πόλεμο με την αποστολή στρατιωτικού υλικού. Η χώρα μας θα έπρεπε να αναλαμβάνει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και να στέλνει μόνο ανθρωπιστική βοήθεια (πχ φάρμακα).

Το κύμα ακρίβειας που ήρθε πολύ πριν το πόλεμο και συνεχίζεται με πιο βάναυσο τρόπο μετά την έναρξη του πολέμου είναι ευθύνη του κράτους να το τιθασεύσει με παρεμβάσεις στην αγορά, βελτίωση των εισοδημάτων, μέτρα κοινωνικής συνοχής.

Α Ν Τ Ι Δ Ρ Ο Υ Μ Ε - Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε - Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ε Χ Ο Υ Μ Ε

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ»