Breaking News

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζαπορίζια: Η στιγμή του βομβαρδισμού στο πυρηνικό εργοστάσιο (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής η φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα λόγω ρωσικού βομβαρδισμού σε μέρος των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια (Zaporizhzhia), σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας.

Οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν ότι, επί του παρόντος, τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή φαίνεται να παραμένουν φυσιολογικά.

Η στιγμή του βομβαρδισμού στο πυρηνικό εργοστάσιο - το μεγαλύτερο στην Ευρώπη - καταγράφεται στο βίντεο που δημοσίευσε το GB News.


Σύμφωνα με το BBC, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, με τους ηγέτες των χωρών της Δύσης να κατηγορούν τη Ρωσία ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας ολόκληρης ηπείρου.


Επίσης, το BBC αναφέρει ότι ο στρατός της Ουκρανίας ισχυρίζεται πως η Ρωσία έχει εξαντλήσει τα περισσότερα από τα επιχειρησιακά αποθέματά της στην προσπάθειά της να καταλάβει το Κίεβο και τώρα λαμβάνει ενισχύσεις από άλλες μεραρχίες.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Euronews και του ΣΚΑΪ.