Breaking News

Τέλος εποχής στην Τσέλσι - Αμπράμοβιτς: «Ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πουλά την Τσέλσι και πως τα χρήματα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Αμπράμοβιτς είχε αγοράσει την Τσέλσι το 2003 έναντι 140 εκατομμυρίων λιρών. Η ανακοίνωση του 55χρονου Ρώσου δισεκατομμυριούχου δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, o Αμπράμοβιτς είχε δηλώσει το Σάββατο ότι θα έδινε την «επιμέλεια και φροντίδα» της ομάδας στους διαχειριστές του ιδρύματος της Τσέλσι, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτό οδήγησε σε εικασίες, καθώς ο ίδιος έχει δανείσει πολλά χρήματα στον σύλλογο. Επίσης, επικρίθηκε, καθώς δεν αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στην αρχική του δήλωση το Σάββατο.

Η ανακοίνωση του Ρομάν Αμπράμοβιτς:

«Θα ήθελα να αναφερθώ στις εικασίες στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ιδιοκτησία μου στην Chelsea FC. 

Όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της ομάδας. Στην παρούσα κατάσταση, έχω πάρει την απόφαση να πουλήσω την Τσέλσι, καθώς πιστεύω ότι αυτό θα είναι το καλύτερο για τον Σύλλογο, τους φιλάθλους, τους εργαζομένους, καθώς και τους χορηγούς και συνεργάτες.

Η πώληση δεν θα γίνει με βιαστικές διαδικασίες, αλλά θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Δεν θα ζητήσω την επιστροφή των δανείων μου προς τον Σύλλογο. Δεν ήταν ποτέ θέμα μπίζνες ή χρημάτων για μένα, αλλά θέμα αγνού πάθους για το παιχνίδι και την Τσέλσι.

Επιπλέον, έχω δώσει οδηγίες στους συνεργάτες μου να ιδρύσουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, στο οποίο θα δωρίσω όλα τα κέρδη από την πώληση. Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό συμπεριλαμβάνει την παροχή σημαντικών πόρων για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη της μακροχρόνιας αποκατάστασής τους

Σας παρακαλώ να ξέρετε ότι αυτή ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση και με πονάει που αποχωρίζομαι τον Σύλλογο με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του Συλλόγου.

Ελπίζω ότι θα μπορέσω να επισκεφτώ το Stamford Bridge για μια τελευταία φορά για να σας αποχαιρετήσω όλους αυτοπροσώπως. Ήταν ένα προνόμιο ζωής το να είμαι μέλος της Chelsea FC και είμαι περήφανος για όλα τα κοινά μας επιτεύγματα. Η Chelsea Football Club και οι φίλαθλοί της θα είναι πάντα στην καρδιά μου».