Breaking News

Τσίπρας στον ΑΝΤ1: «Η κυβέρνηση έχει κάνει στρατηγικά λάθη στον ενεργειακό σχεδιασμό» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία παραχώρησε συνέντευξη σήμερα (29/3) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας είπε επιγραμματικά στην εκπομπή του ΑΝΤ1:

«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Χρειάζεται το κράτος να παρέμβει ρυθμιστικά στις αγορές. Xρειάζεται το κράτος να είναι δίπλα στον πολίτη που αυτή τη στιγμή αδυνατεί να τα βγάλει πέρα. Το κράτος έχει τις δυνατότητες, αρκεί να το πιστέψει αυτός που κυβερνά και κυρίως να καταλάβουμε ότι χρειάζονται λύσεις έξω από το πλαίσιο που έχουμε συνηθίσει.

Η κυβέρνηση έχει κάνει στρατηγικά λάθη στον ενεργειακό σχεδιασμό. Αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα στους λογαριασμούς δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης του πολέμου, που θα αποτυπωθεί αργότερα.

Ισπανία και Πορτογαλία κέρδισαν στη Σύνοδο Κορυφής το δικαίωμα να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Εμείς όχι. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός και συνέβαινε αυτό, μάλλον θα γύρναγα πίσω με τα πόδια από τις Βρυξέλλες, με όλα τα ΜΜΕ να μιλούν για εθνική αποτυχία.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» αλλά «κλεφτόδεντρα» υπάρχουν σίγουρα. Με 1,4 δισ. αισχροκέρδεια με πρωταγωνιστή τη ΔΕΗ που την αφήσαμε με 27 διευθυντές και έχουν γίνει 105 και με 60 βοηθούς διευθυντών που έχουν γίνει 200. Γίνεται μια άλωση του κράτους από γαλάζια golden boys που φτιάχνουν βιογραφικά στις πλάτες των πολιτών. Αυτή είναι η εξίσωση που δεν βγαίνει.

Ζητάμε εκλογές διότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι απολύτως ακατάλληλη να αντιμετωπίσει μια συνθήκη κρίσης. Ζητάμε εκλογές για να υπάρξει μια άλλη πολιτική. Ζητάμε εκλογές για να σταματήσει η αφαίμαξη του μισθωτού και του συνταξιούχου».


Δείτε τη συνέντευξη.