Breaking News

Θ. Βισκαδουράκης: «Έμαθα τη νοηματική για να συνεννοούμαι με τον πατέρα μου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» ήταν καλεσμένος ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον πατέρα του.

Με αφορμή τη βράβευση του πρώτου κωφού άνδρα ηθοποιού στα φετινά Όσκαρ (ο Troy Kotsur κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Coda»), ο Θανάσης Βισκαδουράκης δήλωσε:

«Ο πατέρας μου είναι κωφός. Είναι ο ιδρυτής του Σωματείου Κωφών Ελλάδος το 1945. Δηλαδή αν ο πατέρας μου απέτυχε σαν μπαμπάς, δεν ξέρω, πέτυχε να ενώσει αυτούς τους ανθρώπους. Παρόλο που η νέα γενιά δεν υποστηρίζει αυτά που δημιούργησε ο πατέρας μου και είναι πολύ λογικό γιατί η κοινωνία προχωράει και εξελίσσεται...».

«Τον πατέρα μου τον γνωρίζω σε ηλικία 18 ετών, μετά φεύγω δυο χρόνια φαντάρος, στα 20 έρχομαι κοντά του και με ξαναδιώχνει. Δηλαδή, έμαθα τη νοηματική μόνο και μόνο για να μπορώ να συνομιλώ λίγο με τον πατέρα μου. Να του χτυπάω το κουδούνι στις 3 και να πάω να φάω λίγο φαγητό αν πεινάω... Και γι' αυτό μετά μπήκα στα μπουζούκια, για να μην τον έχω ανάγκη και να μπορώ να τρώω...», εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός.