Breaking News

William Hurt: Θλίψη για την απώλεια του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, William Hurt, βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία "Kiss of the Spider Woman" (1985).

Σύμφωνα με το Deadline, τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο γιος του Will, ο οποίος έγραψε στα social media:

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια Hurt θρηνεί το θάνατο του William Hurt, αγαπημένου πατέρα και βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, στις 13 Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν τα 72α γενέθλιά του. Πέθανε ειρηνικά, πλαισιωμένος από την οικογένειά του, από φυσικά αίτια. Αυτή τη στιγμή η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά της».

Ο γιος του δεν ανακοίνωσε την αιτία του θανάτου του, ωστόσο - σύμφωνα με το Deadline - τον Μάιο του 2018 ο Αμερικανός ηθοποιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη σε τελικό στάδιο.

Ο William Hurt γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1950 στην Ουάσινγκτον. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Tufts, ωστόσο τον κέρδισε η υποκριτική και εντάχθηκε στο τμήμα δραματουργίας της σχολής Juilliard, όπου φοίτησε για τέσσερα χρόνια.


Ο πρώτος του ρόλος στον κινηματογράφο ήταν το 1980, όπου υποδύθηκε έναν επιστήμονα στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας "Altered States", λαμβάνοντας υποψηφιότητα για "Χρυσή Σφαίρα".

Καθιερώθηκε με τον αξέχαστο ρόλο του ως δικηγόρος, που παρασύρθηκε από την πρωταγωνίστρια Kathleen Turner, στην ταινία "Body Heat" του Lawrence Kasdan (1981). Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλές ταινίες, στις οποίες συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες.


Είχε τρεις διαδοχικές υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για: το "Kiss of the Spider Woman" (1985) - για το οποίο κέρδισε Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, βραβείο BAFTA και βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών - το "Children of a Lesser God" (1986) και το "Broadcast News" (1987).


Αργότερα είχε και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία "A History of Violence" (2005).

Επίσης, o William Hurt είχε συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές "Damages" και "Too Big to Fail", λαμβάνοντας υποψηφιότητα για "Χρυσή Σφαίρα" για την ερμηνεία του.


Με πληροφορίες από: Deadline