Breaking News

Αιματηρό περιστατικό στο Σακραμέντο (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε στις ΗΠΑ, στο κέντρο του Σακραμέντο.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν μετά από ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς στο κέντρο του Σακραμέντο, ανακοίνωσε η αστυνομία στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Οι άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή στους δρόμους μετά από πυροβολισμούς σε μια περιοχή γεμάτη εστιατόρια και μπαρ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (09:00 το πρωί της Κυριακής, ώρα Ελλάδος), σε μια περιοχή που οδηγεί στο  "Golden 1 Center", όπου οι Sacramento Kings παίζουν μπάσκετ. Απέχει, επίσης, μόνο μερικά τετράγωνα από το κρατικό κτίριο του Καπιτωλίου.

«Οι αστυνομικοί, που βρισκόταν κοντά, απάντησαν στους πυροβολισμούς και συνάντησαν ένα "μεγάλο πλήθος"», είπε η αρχηγός της αστυνομίας Katherine Lester.

Κανένας ύποπτος δεν έχει τεθεί ακόμη υπό κράτηση μετά τους πυροβολισμούς. «Αυτή είναι μια πραγματικά τραγική κατάσταση», πρόσθεσε η Katherine Lester.


Η αστυνομία προτρέπει το κοινό να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του BBC, το περιστατικό είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει τη συνεχιζόμενη συζήτηση για την ένοπλη βία και τα όπλα στην κοινωνία των ΗΠΑ.

Τα πυροβόλα όπλα εμπλέκονται σε περίπου 40.000 θανάτους ετησίως στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτoκτονιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gun Violence Archive.