Breaking News

Elon Musk: «Έκλεισε» στα 44 δισ. δολάρια η συμφωνία για την αγορά του Twitter (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συμφώνησε σε προσφορά εξαγοράς 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, o Musk, ο οποίος έκανε την προσφορά - σοκ πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, είπε ότι το Twitter έχει «τεράστιες δυνατότητες», τις οποίες θα ξεκλειδώσει.

Ζήτησε επίσης μια σειρά αλλαγών από τη χαλάρωση των περιορισμών περιεχομένου έως την εξάλειψη των ψεύτικων λογαριασμών.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης αρχικά απέρριψε την προσφορά του Musk, ωστόσο τώρα ζήτησε από τους μετόχους να ψηφίσουν για να εγκρίνουν τη συμφωνία.

Το Euronews μετέδωσε ότι η πρόταση του Elon Musk έγινε ομόφωνα δεκτή από το ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο.

Ο Musk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 273,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, την οποία διευθύνει. Επίσης ηγείται της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», τόνισε ο Musk σε δήλωσή του, ανακοινώνοντας τη συμφωνία.

Και πρόσθεσε: «Θέλω, επίσης, να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων».

«Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες - Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να το ξεκλειδώσω», κατέληξε ο Elon Musk.