Breaking News

Έρρικα Πρεζεράκου για την απώλεια της ανιψιάς της: «Όταν υπάρχει κάτι ανώτερο, δεν μπορείς να παρέμβεις» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» του Mega, που ήταν αφιερωμένη στη δύναμη της πίστης - 
με την ευρύτερη έννοια -, φιλοξενήθηκε η Έρρικα Πρεζεράκου.

Η Έρρικα Πρεζεράκου είχε βιώσει δύσκολές στιγμές τα δύο τελευταία χρόνια. Τον Αύγουστο του 2020 είχε τραυματιστεί σοβαρά στα δύο δάχτυλα του δεξιού της χεριού από την προπέλα ταχύπλοου και κατά τις επεμβάσεις έγιναν προσπάθειες συγκόλλησής τους. Η Έρρικα έχασε το μικρό της δαχτυλάκι, ωστόσο σώθηκε ο παραμέσος. Στις αρχές Ιουλίου 2021, είχε προκαλέσει θλίψη στο πανελλήνιο η απώλεια της ανιψιάς της, της μικρής Αναστασίας, η οποία έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο.

«Όλα όσα έχω κάνει εμπεριέχουν κυρίως πίστη. Δηλαδή, όταν ξεκίνησα στα 25 μου να κάνω άλμα επί κοντώ, όλοι έλεγαν ότι δεν ξεκινάει κανείς σε αυτή την ηλικία να κάνει πρωταθλητισμό. Αλλά είχα τόση βαθιά πίστη γι' αυτό που αγαπούσα και ήθελα να κάνω, που αυτό με οδήγησε εκεί που με οδήγησε. Νομίζω δεν θα είχε γίνει ποτέ αυτός ο αγώνας για την Αναστασία αν δεν είχαμε πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρουμε. Επίσης, αν δεν είχα πίστη μέσα μου, δεν ξέρω αν θα ήμουν ζωντανή αυτή στιγμή, λόγω του ατυχήματος που είχα», τόνισε η Έρρικα Πρεζεράκου.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Πιστεύω πάρα πολύ στο Θεό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ και όλες τις έρευνες της επιστήμης. Αλλά νομίζω πως ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, έχει να κάνει με την πίστη μου στο Θεό... Πέρασα πολύ δύσκολα στην παιδική και την εφηβική μου ηλικία και είχα και πολλούς λόγους για να μην πιστεύω... Αλλά όταν καταλάβεις ότι αυτό είναι απλά μια εξελικτική διαδρομή, όλα ξεκουράζονται μέσα σου».

«Με τη διαδικασία της ανιψιάς μου είχα επισκεφθεί όλες τις μονές και τα μοναστήρια... Δεν αισθάνθηκα απογοήτευση όταν δεν έγινε το θαύμα. Αισθάνθηκα πως ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει, είχε γίνει από όλους. Όταν υπάρχει κάτι ανώτερο, δεν μπορείς να παρέμβεις», είπε η γνωστή αθλήτρια στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Δείτε το βίντεο του Mega.