Breaking News

Μια 72χρονη Ιταλίδα ξεκίνησε με τα πόδια από τη Βενετία για να φτάσει στο Πεκίνο τον Δεκέμβριο του 2025 (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια 72χρονη Ιταλίδα έχει ξεκινήσει με τα πόδια ένα επικό ταξίδι μεταξύ Βενετίας και Πεκίνου, ακολουθώντας το μονοπάτι του θρυλικού εμπόρου Μάρκο Πόλο κατά μήκος της αρχαίας εμπορικής οδού «Δρόμος του Μεταξιού».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η 72χρονη Ιταλίδα Vienna Cammarota αναχώρησε από τη Βενετία, τη γενέτειρα του Μάρκο Πόλο, την περασμένη Τρίτη (26/4) και θα διανύσει περίπου 22.000 χιλιόμετρα, περπατώντας σε 15 χώρες, με στόχο να φτάσει στο Πεκίνο τον Δεκέμβριο του 2025.

Η Cammarota είναι μανιώδης πεζοπόρος για περισσότερα από 30 χρόνια, έχοντας τολμήσει να διασχίσει με τα πόδια το Θιβέτ, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Παταγονία και τη Μαδαγασκάρη. Η πιο πρόσφατη περιπέτειά της την οδήγησε σε ένα ταξίδι σε μεσαιωνικές πόλεις, στις νότιες ιταλικές περιοχές της Καμπανίας, της Καλαβρίας και της Μπαζιλικάτα.

Μιλώντας, πριν ξεκινήσει, η Cammarota είπε ότι ήταν έτοιμη για την τελευταία της πρόκληση, τονίζοντας ότι είναι και λίγο νευρική.

«Είναι πάντα το ίδιο συναίσθημα στην αρχή ενός ταξιδιού», είπε χαρακτηριστικά η Cammarota, που είναι εξοπλισμένη με μια κάμερα GoPro για να καταγράφει πλάνα από το ταξίδι της, ενώ έχει και ένα τηλέφωνο που περιλαμβάνει μια εφαρμογή, μέσω της οποίας ο γιατρός της μπορεί να ελέγξει την υγεία της εξ αποστάσεως.

«Θα υπάρξουν πραγματικά δύσκολες στιγμές, όπως η αντιμετώπιση του κρύου στη Μογγολία, αλλά είμαι έτοιμη», σημείωσε.


Όπως αναφέρει ο Guardian, η Cammarota θα περάσει στη Σλοβενία από τη βόρεια Ιταλία, πριν κατευθυνθεί προς Κροατία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γεωργία, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Καζακστάν, Μογγολία και, τέλος, Κίνα. Μέχρι να φτάσει στο Πεκίνο θα είναι 75 ετών.

Στο επικό ταξίδι της Vienna Cammarota αναφέρθηκε σήμερα, Παρασκευή, η εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα».


Πληροφορίες από: The Guardian