Breaking News

Η συνάντηση Δένδια με τον πρέσβη των ΗΠΑ - Τα τουρκικά ΜΜΕ για την αντίδραση Ερντογάν (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε μετά τη σημερινή (24/5) συνάντησή του με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη και την ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων σχετικά με την επικύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) από την Ελλάδα:

«Κύριε Πρέσβη,

Είναι μεγάλη μου χαρά σήμερα να σας επιδώσω τη Νότα για την επικύρωση της MDCA, της Αμυντικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως γνωρίζετε, ψηφίστηκε με μία ισχυρή πλειοψηφία άνω των 3/5. 181 Έλληνες βουλευτές ψήφισαν την MDCA, και οφείλω να πω ότι και ο διάλογος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν ένας διάλογος, που ανεξαρτήτως των απόψεων των κομμάτων, έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία, ακόμα και πέρα των 181 βουλευτών, πιστεύει βαθιά στη σχέση της Ελλάδος με τις ΗΠΑ.

Με αυτές, λοιπόν, τις σκέψεις, και με την ευχή η παρουσία σας εδώ να συνεχιστεί με την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μας, και με τις ευχαριστίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την εξαιρετική υποδοχή που επιφυλάξατε στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και σε μας, για την εξαιρετική υποδοχή επίσης στον Πρωθυπουργό στο Κογκρέσο, σας εγχειρίζω τη Νότα για την επικύρωση της Συμφωνίας».


Στο μεταξύ, τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν σήμερα με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης για μένα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αμερική.

Σχολιάζοντας τη δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών».

Δείτε τα ρεπορτάζ της ΕΡΤ.