Breaking News

ΗΠΑ - Μπάφαλο: 10 νεκροί από πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο στις ΗΠΑ, στην πόλη Μπάφαλο της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το BBC, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών, με το περιστατικό να ερευνάται ως έγκλημα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα.

Ένας 18χρονος συνελήφθη, ο οποίος έφερε στρατιωτικό εξοπλισμό: αυτόματο όπλο, αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος.

Ο ύποπτος μπήκε σε ένα πολυσύχναστο σούπερ μάρκετ το απόγευμα του Σαββάτου πριν ανοίξει πυρ. Η αστυνομία ανέφερε ότι χρησιμοποίησε κάμερα για να μεταδώσει την επίθεση στο διαδίκτυο.

Μία μάρτυρας, η οποία εργαζόταν στο κατάστημα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, είπε στο Buffalo News ότι άκουσε περισσότερους από 70 πυροβολισμούς.

«Διερευνούμε αυτό το περιστατικό ως έγκλημα μίσους και ως υπόθεση βίαιου εξτρεμισμού με ρατσιστικά κίνητρα», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος του γραφείου του FBI στο Μπάφαλο, Stephen Belongia.

«Ο ύποπτος πιστεύεται ότι οδήγησε για αρκετές ώρες για να φτάσει σε μια συνοικία, όπου διαμένουν κυρίως Αφροαμερικανοί. Δεκατρείς άνθρωποι πυροβολήθηκαν συνολικά, ενώ η πλειονότητα των θυμάτων ήταν Αφροαμερικανοί», είπε ο αστυνομικός επίτροπος της πόλης, Joseph Gramaglia.

Τα τρία άτομα που τραυματίστηκαν εργάζονταν όλα στο σούπερ μάρκετ και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Μιλώντας στο CBS, μια αστυνομική πηγή ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος φώναξε ρατσιστικές εκφράσεις κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, μεταξύ των νεκρών είναι κι ένας συνταξιούχος αστυνομικός, που εργαζόταν ως φύλακας και προσπάθησε να πυροβολήσει τον ύποπτο.


Πληροφορίες από: BBC