Breaking News

Μια ξεχωριστή ξύλινη γέφυρα στην Κίνα (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εντυπωσιάζει μία ξύλινη γέφυρα, που κατασκευάστηκε στο θέρετρο Gulou Waterfront, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Jiangmen, στην επαρχία Guangdong στη νότια Κίνα.

Η μήκους 25,2 μέτρων ξύλινη, τοξωτή γέφυρα - που αποκαλείται Timber Bridge - είναι μία από τις πολλές στο Gulou Waterfront Resort. Για να τη διαφοροποιήσει από τις αστικές κατασκευές και να αναζωογονήσει τον παραδοσιακό αγροτικό πολιτισμό, το LUO Studio χρησιμοποίησε φυσικά ξύλινα υλικά.

Το θέρετρο παρέχει πρόσβαση σε μικρά αλιευτικά σκάφη καθώς και σε τουριστικά πλοία. Η γέφυρα είναι τοξωτή για να μπορούν να περνούν ομαλά από κάτω τα σκάφη διαφόρων μεγεθών.


Το Gulou Waterfront είναι ένα οικολογικό τουριστικό θέρετρο, που αναπτύχθηκε από την OCT στο πλαίσιο της αναζωογόνησης της υπαίθρου, με στόχο να συνδυάσει την αγροτική ανάπτυξη με το πολιτιστικό υπόβαθρο των τοπικών χωριών, με την προϋπόθεση της διατήρησης των μοναδικών χωρικών ιστών με τύμβους και λιμνούλες.

Το θέρετρο ενσωματώνει την εκπαίδευση στη φύση, την αναψυχή γονέων και παιδιών και τις δραστηριότητες αλιείας και κτηνοτροφίας. Αυτές οι λειτουργίες στο θέρετρο απαιτούν πολλές γέφυρες σε ορισμένες περιοχές, για να διευκολυνθεί η μετακίνηση ανθρώπων και αλιευτικών σκαφών.


Το LUO Studio είναι ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Κίνα, με έδρα το Πεκίνο, που δημιουργεί ανθεκτικούς, φιλικούς και υψηλής ποιότητας χώρους μέσα από δημιουργική σκέψη, δεξιοτεχνία και πνεύμα αφοσίωσης και φροντίδας για τη φύση.