Breaking News

Plov: Πώς φτιάχνεται το ξεχωριστό πιάτο του Ουζμπεκιστάν (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το εθνικό πιάτο του Ουζμπεκιστάν είναι ένα αρωματικό πιλάφι με ρύζι, γνωστό ως plov. Απολαμβάνεται ως καθημερινό γεύμα και παρασκευάζεται ειδικά για τις γιορτές και τα γαμήλια γλέντια.

Όπως αναφέρει το Food Insider, το plov υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος του ουζμπεκικού πολιτισμού για περισσότερα από 1.000 χρόνια. Το 2016, προστέθηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, λόγω του ρόλου του στις παραδόσεις και τη φιλοξενία του Ουζμπεκιστάν.

Πριν μερικούς μήνες, η κάμερα του Food Insider βρέθηκε στο Besh Qozon Pilaf Center στην Τασκένδη και παρουσιάζει πώς φτιάχνεται το συγκεκριμένο πιάτο. Το εστιατόριο παρασκευάζει καθημερινά μερίδες, που αγγίζουν τα 350 κιλά.

Να σημειωθεί ότι στο plov χρησιμοποιείται τοπικό μακρύκοκκο ρύζι, νερό, ελαιόλαδο, καρότα, κρεμμύδια, βοδινό και πρόβειο κρέας.

Συνήθως περιλαμβάνει και σπανάκι, κάστανα, φασόλια και αποξηραμένα φρούτα. Στο Besh Qozon Pilaf Center τα περισσότερα συστατικά έχουν αντικατασταθεί από μαλακή σταφίδα, φασόλια garbanzo και αποξηραμένα barberies.

Στο plov μπορεί να χρησιμοποιηθούν, επίσης, φρέσκια ντομάτα, τραγανό κρεμμύδι, αυγά και κυδώνι στον ατμό.

Ο συνδυασμός κρέατος περιλαμβάνει από βοδινό και πρόβειο, μέχρι κοτόπουλο, ορτύκι ή ακόμα και κρέας αλόγου.

Δείτε το βίντεο.