Breaking News

Τα Νεοκλασικά: Επεισόδιο 5 - «Η κόμισσα της φάμπρικας»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Παρασκευή 13/5/22 - Επεισόδιο 5 - «
Η κόμισσα της φάμπρικας:
 Στο πέμπτο επεισόδιο αναβιώνει το αξέχαστο θεατρικό έργο, που παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά, την περίοδο 1966-67 από το θίασο των Μάρως Κοντού και Νίκου Ρίζου. Μεταφέρεται στη μικρή οθόνη και τη διασκευή του σεναρίου υπογράφουν οι Πάνος Αμαραντίδης και Ελένη Λευθεριώτη, τη σκηνοθεσία ο Νικορέστης Χανιωτάκης και τη σκηνοθεσία κινηματογράφησης ο Αλέξανδρος Χαντζής.

Σε μια διπλοκατοικία κατοικούν τρία ξαδέλφια που έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο: Χρήστος Δελημάνης. Ο πρώτος (Νίκος Πουρσανίδης) είναι αστυφύλακας και ζει με τη μητέρα του, τη Δήμητρα (Ελένη Γερασιμίδου), που είναι εργάτρια σε εργοστάσιο και μαχητική συνδικαλίστρια, ο δεύτερος (Γιώργος Κοψιδάς) είναι οικολόγος, vegan ακτιβιστής και ο τρίτος (Γιάννης Απέργης) είναι ένας ψιλοαπατεώνας, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου και ζει με την αφελή και ζηλιάρα γυναίκα του, τη Στάσα (Ξανθή Γεωργίου).

Ένα βράδυ ο αστυφύλακας Χρήστος Δελημάνης συλλαμβάνει μια όμορφη κοπέλα, την Έφη (Φιόνα Γεωργιάδη), που είχε μπει κρυφά στο σπίτι του εpαστή της παντρεμένης αδελφής της Μπιάνκα (Παναγιώτα Βιτετζάκη) για να καταστρέψει κάποια εpωτικά video με τα οποία την εκβίαζε. Η Έφη ξεφουρνίζει ένα σωρό ψέματα ως προς το ποια είναι, ενώ στην πραγματικότητα είναι ανιψιά του τέως Υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Ο Χρήστος την συμπαθεί και αποφασίζει να τη βοηθήσει ζητώντας από τη μητέρα του να κανονίσει να προσληφθεί στο εργοστάσιο που δουλεύει ως εργάτρια. Η Έφη του το ανταποδίδει πείθοντας το θείο της Αριστείδη (Άκη Σακελλαρίου) να τον μεταθέσει στη Γενική Ασφάλεια που ήταν και η μεγάλη του επιθυμία. Έτσι, ο τυχερός αστυφύλακας μετατίθεται στην Υπηρεσία που επιθυμεί και κερδίζει και την καρδιά της κοπέλας. Γιατί δύο πράγματα δεν έχει υπολογίσει η Έφη: τον «αέρα» της κατοίκου του Παλαιού Ψυχικού που δεν μπορεί να αποβάλει - στο εργοστάσιο τη λένε «κόμισσα» - και τον έpωτα που θα οδηγήσει σε αίσιον τέλος!

Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Άκης Σακελλαρίου, Νίκος Πουρσανίδης, Φιόνα Γεωργιάδη, Γιώργος Κοψιδάς, Ιωάννη Απέργη, Ξανθή Γεωργίου, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μελίνα Βαμβακά, Στέλιος Γούτης, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Τζωρτζίνα Λιώση - Guest star: Ναταλία Δραγούμη.  


Για την αρχική σελίδα "Τα Νεοκλασικά" πατήστε ΕΔΩ