Breaking News

MasterChef: Τελευταία δοκιμασία στην Τοσκάνη για τους δύο φιναλίστ (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά την πρώτη δοκιμασία, στο επεισόδιο του MasterChef της Τρίτης (7/6) ολοκληρώθηκε το ταξίδι στη μαγευτική Τοσκάνη της Ιταλίας, προσφέροντας στους δύο φιναλίστ του διαγωνισμού, Καλλιόπη Μπεζαντέ και Παναγιώτη Κουμουνδούρο, πρωτόγνωρες και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Αυτή τη φορά, ο πρώτος σταθμός για τους δύο φιναλίστ ήταν η μικρή πόλη Greve in Chianti, όπου βρίσκεται ένα ακόμα διαμάντι της ιταλικής γαστρονομίας, η “Antica Macelleria Falorni”. Η οικογένεια Falorni παράγει αλλαντικά για περισσότερα από 200 χρόνια και οι δύο διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν «από πρώτο χέρι» τα μυστικά της πολυετούς εμπειρίας τους. Στόχος ήταν να φτιάξουν τα δικά τους panini sandwich και να τα απολαύσουν παρέα με τους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, σε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις διαγωνιστικές δοκιμασίες του τελικού.


Το μαγειρικό αυτό ταξίδι ολοκληρώθηκε στο χωριό Gaiole in Chianti, όπου οι δύο φιναλίστ συνάντησαν άλλο ένα γαστρονομικό αστέρι. Σ' αυτή τη δοκιμασία, καλεσμένος των τριών chef κριτών, για να κρίνει και να βαθμολογήσει τις προσπάθειες των δύο διαγωνιζόμενων, ήταν ο μοναδικός Έλληνας chef βραβευμένος με αστέρι Michelin στην Ιταλία, Στέλιος Σακαλής, που συνδυάζει άψογα την ιταλική και ελληνική κουζίνα.


Η Καλλιόπη και ο Πάνος έπρεπε να αντιγράψουν τρία πιάτα του βραβευμένου σεφ, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο Πάνος Ιωαννίδης τους ανακοίνωσε ότι έχουν 2,5 ώρες στη διάθεσή τους για να μαγειρέψουν.


Να σημειωθεί ότι και σ' αυτή τη δοκιμασία, μόνο ο καλεσμένος chef Στέλιος Σακαλής βαθμολόγησε τις προσπάθειες των διαγωνιζόμενων.