Breaking News

Αλέξης Πατέλης: «Άργησα να αποδεχτώ τη σeξουαλική μου ταυτότητα, στα 33 μου το είπα στους γονείς και τους φίλους μου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλατό του Πρωινού φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος είπε - μεταξύ άλλων - στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα:

«Πρέπει όλοι να είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε, αυτό που είμαστε πραγματικά. Μια κρυφή ζωή δεν είναι μια πραγματική ζωή. Δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα της σeξουαλικής ταυτότητας, αλλά σε όλα τα θέματα της ζωής, πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας.

Ο πρωθυπουργός έκανε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό, τον κ. Γιατρομανωλάκη και έκανε και την επιτροπή που θεσμικά μελέτησε το θέμα της ισότητας ΛΟΑΤΚΙ. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα θέμα, είναι ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτός, επιλέγει τους συνεργάτες του με βάση τις ικανότητές τους.

Έχω παντρευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Ελπίζω ότι θα δούμε γάμο ομόφυλων ζευγαριών και στην Ελλάδα.

Εγώ άργησα να συμφιλιωθώ με τις επιλογές μου... Στα 33 μου πήγα από το 0 στο 100, το είπα στους γονείς και τους φίλους μου. Κάθε ιστορία είναι διαφορετική, Στη δικιά μου περίπτωση ήταν ο ίδιος να αποδεχτώ τη σeξουαλική μου ταυτότητα. Ήμουν καλός μαθητής, τα είχα βάλει όλα σε κουτάκια: θα πάρω το αυτοκίνητο, τη γυναίκα, το εξοχικό, το σκυλί... Σ' αυτά τα κουτάκια, "κλωτσούσε" το θέμα της γυναίκας. Μέχρι που κατάλαβα ότι στη ζωή, για να είσαι ευτυχισμένος, πρέπει να αποδεχτείς αυτό που είσαι... Οι γονείς μου είναι πάρα πολύ υποστηρικτικοί».