Breaking News

Bon Jovi: Έφυγε από τη ζωή ο Alec John Such (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Alec John Such, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Bon Jovi.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε το διάσημο συγκρότημα. Η ανακοίνωση, που ανέβηκε στο Twitter, αναφέρει:

«Είμαστε συντετριμμένοι που μάθαμε την είδηση για το θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Alec John Such. Ήταν αυθεντικός. Ως ιδρυτικό μέλος των Bon Jovi, ο Alec ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του σχηματισμού του συγκροτήματος. Για να είμαστε ειλικρινής, μέσω αυτού βρήκαμε το δρόμο μας ο ένας προς τον άλλον. Ήταν παιδικός φίλος του Tico (σ.σ. Torres) και έφερε τον Richie (σ.σ. Sambora) να μας δει να παίζουμε. Ο Alec ήταν πάντα άγριος και γεμάτος ζωή. Σήμερα αυτές οι ιδιαίτερες αναμνήσεις φέρνουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας κι ένα δάκρυ στα μάτια μας. Θα μας λείψει πολύ».


Όπως αναφέρει το Variety, γεννημένος στην πόλη Yonkers της Νέας Υόρκης στις 14 Νοεμβρίου 1951, ο Alec John Such έπαιξε στο συγκρότημα "The Message", πριν ενταχθεί τελικά στους Bon Jovi.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο John Such ήταν ο διευθυντής της τότε αίθουσας χορού Hunka Bunka στο Sayreville του New Jersey. Εκεί έκλεισε τους "Jon Bon Jovi & The Wild Ones", βλέποντας τότε τις δυνατότητες του νεαρού μουσικού (Jon Bon Jovi).

Ο John Such έφερε στο συγκρότημα τους Tico Torres και Richie Sambora, ενώ ο Jon Bon Jovi έφερε τον παιδικό του φίλο David Bryan.

Οι Bon Jovi ιδρύθηκαν στις 14 Μαρτίου του 1983 στο New Jersey. Το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος "Slippery When Wet" πούλησε 12 εκατομμύρια αντίτυπα και το επόμενο, το "New Jersey" του 1988, σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Μεταξύ των μεγάλων επιτυχιών τους, τα τραγούδια "Livin’ On a Prayer"και "Wanted Dead or Alive".

Ο John Such είχε δηλώσει το 2000 στην εφημερίδα "The Asbury Park Press": «Η δισκογραφική εταιρεία έλεγε ψέματα για την ηλικία μου. Ήμουν 31 ετών όταν έγινα μέλος. Ήμουν αρκετά χρόνια μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Η αδερφή μου τελικά νευρίασε πολύ γιατί οι εφημερίδες την περιέγραφαν ως μεγαλύτερη αδερφή μου, ενώ στην πραγματικότητα ήταν νεότερη».

Ο John Such αποχώρησε το 1994 και αργότερα αντικαταστάθηκε από τον μπασίστα Hugh McDonald, ο οποίος έγινε επίσημο μέλος του συγκροτήματος το 2016.

Όταν το συγκρότημα εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2018, ο John Such επανενώθηκε με το γκρουπ και είπε στην ομιλία του:

«Όταν ο Jon Bon Jovi με κάλεσε και μου ζήτησε να είμαι στο συγκρότημα του πριν από πολλά χρόνια, σύντομα συνειδητοποίησα πόσο σοβαρός ήταν. Είχε ένα όραμα και είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέρος αυτού του οράματος. Αυτά τα παιδιά είναι τα καλύτερα. Περάσαμε τόσες υπέροχες στιγμές μαζί. Τους αγαπώ μέχρι θανάτου...».
 



Με πληροφορίες από: Variety