Breaking News

Εθνικός Ζωολογικός Κήπος Κούβας: Ο μικρός Ale κάνει βόλτες με τη μαμά του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι φύλακες  στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Κούβας είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τον μικρό Ale, το λευκό ρινόκερο που γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου στα περίχωρα της πρωτεύουσας Αβάνα.

Ο Ale κάνει βόλτες μαζί με τη μαμά του, Katherine. Οι υπεύθυνοι δηλώνουν ότι ο μικρός έχει ιδιαίτερη αξία για αυτούς, καθώς το είδος του είναι υπό εξαφάνιση, απειλούμενο από τη λαθροθηρία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, οι ζωολογικοί κήποι σε όλο τον κόσμο κλήθηκαν να αναπαραγάγουν τον λευκό ρινόκερο σε αιχμαλωσία, με την ελπίδα να δημιουργηθεί μια τράπεζα γονιδίων, που θα βοηθήσει στη διατήρηση του είδους σε περίπτωση εξαφάνισης στη φύση.

«Είναι μεγάλο προνόμιο για μας να μπορούμε να συνεισφέρουμε στη διάσωση ενός τόσο απειλούμενου είδους όπως ο λευκός ρινόκερος», είπε ο Alexander Arango, ένας από τους αρμόδιους για τη φροντίδα του στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο.

Ο Alexander Arango τόνισε ότι η Κούβα έχει τώρα τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό λευκών ρινόκερων, από οποιονδήποτε ζωολογικό κήπο στη Λατινική Αμερική: συνολικά 8, χάρη στον Ale και τη γέννηση της αδερφής του, Mel, το 2019. Πριν απ' αυτό, είχαν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από την προηγούμενη γέννηση.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος της Κούβας είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο, με 1.473 δείγματα από περισσότερα από 120 είδη, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ζώων όπως ελέφαντες, ρινόκεροι και καμηλοπαρδάλεις.

Δείτε το βίντεο του Euronews.