Breaking News

Η εξομολόγηση της Θωμαής Απέργη: «Αντιμετωπίζω πρόβλημα επιληψίας από τα 18 μου χρόνια» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αργά το βράδυ της Τρίτης, η  Θωμαή Απέργη συνάντησε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show», σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, η γνωστή τραγουδίστρια μοιράστηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την υγεία της και τις κρίσεις επιληψίας που αντιμετώπισε, τις οποίες κατάφερε τελικά να ξεπεράσει. Συγκεκριμένα, εξομολογήθηκε:

«Αντιμετωπίζω πρόβλημα επιληψίας από τα 18 μου χρόνια. Προέκυψε με το που πήγα να σπουδάσω. Όλη αυτή την περίοδο των χρόνων, που με έμαθε το κοινό και κάνω αυτή τη δουλειά, το είχα αυτό το πρόβλημα. Κανείς δεν το ήξερε και μάλιστα σε κάποιες περιόδους, λόγω του άγχους, είχα περισσότερες εξάρσεις.

Όταν έκανα αυτό το off στην καριέρα μου, ήταν μια απόφαση που πάρθηκε μετά από ένα σημείο που έφτασα να έχω συνεχείς κρίσεις. Δηλαδή μιλάμε για τέσσερις κρίσεις την ημέρα, τις πιο σοβαρού τύπου που έχουν και κάποιες ακόλουθες συνέπειες. Υπάρχουν πολλοί τύποι επιληψίας. Στη δική μου περίπτωση, συνήθως το πάθαινα το πρωί, με λιποθυμία και πάντα συνοδευόταν με το να δαγκώνω τη γλώσσα μου σε πολύ άσχημο βαθμό - δηλαδή, πολλές φορές έχω πάει στο γναθοχειρουργικό - και μετά με απώλεια μνήμης για αρκετό διάστημα.

Σκέψου ότι πάθαινα τέσσερις συνεχόμενες κρίσεις από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Ήμουν μόνη μου. Όταν ξυπνούσα, συνήθως έπαιρνα τηλέφωνο και οι γονείς μου αμέσως καταλάβαιναν τι είχε γίνει... Ήταν πολύ δύσκολο...

Υπάρχει λύση στις περισσότερες περιπτώσεις. Υπάρχουν αγωγές που είναι, βέβαια, βαριές. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι μπορείς να ζήσεις μία φυσιολογική ζωή.

Το ανακάλυψα μόλις πήγα να σπουδάσω, μαζί με τον θυροειδή που βγήκε τότε. Μάλλον ήταν ψυχοσωματικό που έφυγα από το σπίτι, καθώς ήμουν λίγο καλομαθημένη σαν μοναχοπαίδι. Έκτοτε συνέβαινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήξερα πάντα ότι ευθύνεται η αϋπνία μου, η κούραση και το άγχος μου. Οι γιατροί δεν μου είπαν ποτέ ότι είναι γενετικό πρόβλημα, μάλλον ήταν ο τρόπος ζωής μου... Έχοντας πλέον υιοθετήσει έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής, έχω να πάθω κρίση εδώ και δύο χρόνια».

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη.