Breaking News

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οκτώ γιατροί θα δικαστούν για ανθρωποκτονία (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οκτώ γιατροί και νοσηλευτές πρόκειται να δικαστούν, κατηγορούμενοι για εγκληματική αμέλεια σχετικά μετά το θάνατο του θρυλικού Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, στις 25 Νοεμβρίου 2020. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου υπέστη καρδιακή προσβολή στο σπίτι του. Ο Μαραντόνα είχε πάρει πρόσφατα εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς πριν λίγο καιρό είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αιμάτωμα στον εγκέφαλο και κατόπιν είχε εμφανίσει κάποια επεισόδια σύγχυσης.

Λίγες μέρες μετά το θάνατό του, εισαγγελείς στην Αργεντινή είχαν ξεκινήσει έρευνα για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που συμμετείχαν στη φροντίδα του.

Πέρυσι, ομάδα 20 εμπειρογνωμόνων, που διορίστηκε να εξετάσει το θάνατό του, είχε διαπιστώσει ότι η ιατρική ομάδα του Μαραντόνα ενήργησε με «ανάρμοστο, ελλιπή και απερίσκεπτο τρόπο». Κατέληξαν, επίσης, στο συμπέρασμα ότι ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης», με επαρκή θεραπεία σε κατάλληλη ιατρική μονάδα.

Σύμφωνα με το BBC, τώρα ένας δικαστής διέταξε μια δίκη για ανθρωποκτονία, καθώς μια ιατρική επιτροπή διαπίστωσε ότι η φροντίδα του Μαραντόνα ήταν γεμάτη «ελλείψεις και παρατυπίες».

Μεταξύ αυτών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είναι ο νευροχειρουργός και προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα, ο Λεοπόλντο Λουκέ, ένας ψυχίατρος, ένας ψυχολόγος, δύο γιατροί, δύο νοσοκόμες και ένας διευθυντής νοσηλευτικής. Όλοι έχουν αρνηθεί την ευθύνη για το θάνατό του.

Όπως αναφέρει το BBC, και οι οκτώ θα δικαστούν βάσει ενός νόμου, σύμφωνα με τον οποίο ένα άτομο διαπράττει ανθρωποκτονία από αμέλεια, γνωρίζοντας ωστόσο ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο κάποιου.

Το αδίκημα μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Αργεντινής. Να σημειωθεί ότι δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για τη δίκη.