Breaking News

Πρόγραμμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε εξέλιξη είναι από την περασμένη 
Τρίτη (21/6) το Πρόγραμμα Αντικατάστασης και Ενεργειακής Αναβάθμισης Ηλεκτρικών Συσκευών «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»... Πρόκειται για το πρόγραμμα ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι πολίτες.

Μέσα από την πλατφόρμα (Alazosyskevi.gov.gr), τα ελληνικά νοικοκυριά μπορούν να αντικαταστήσουν έως και 3 παλιές ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες, με νέες, καλύτερης ενεργειακής κλάσης και πολύ πιο αποδοτικές.

Από σήμερα, Σάββατο 25 Ιουνίου, η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ (που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 και 0).

Η υποβολή της αίτησης γίνεται εύκολα και γρήγορα. Δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Απαιτούνται μόνο οι κωδικοί Taxisnet και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας που θα δηλωθεί στην αίτηση. Κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει μόνο μια αίτηση για κάθε κατοικία.

Η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει σε έως 50% του κόστους των συσκευών. Το τελικό ποσό ανά συσκευή κυμαίνεται από 135 ευρώ έως 710 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής που ανακυκλώνεται.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».