Breaking News

Σοφία Μπεκατώρου: «Μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μέσα από βίντεο, που δημοσίευσε στο Instagram αργά το απόγευμα της Τρίτης, η Σοφία Μπεκατώρου πήρε θέση σχετικά με την αθώωση, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιaσμού κατ’ εξακολούθηση της αvήλικης αθλήτριάς του, Αμαλίας.

Η Σοφία Μπεκατώρου - η οποία έδωσε τεράστια ώθηση στο κίνημα Metoo όταν έσπασε τη σιωπή της, καταγγέλλοντας ότι κακoποιήθηκε σeξουαλικά στο παρελθόν - έγραψε στη λεζάντα:

«Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου».

Στο βίντεο, η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρει: «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός, όμως, ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο, τουλάχιστον δίνει μία ελπίδα ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία, που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία».