Breaking News

Τέξας: Τουλάχιστον 46 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι μετανάστες, βρέθηκαν νεκροί σε ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό στα προάστια του Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Σύμφωνα με το BBC, ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής είπε ότι 16 άλλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι επιζώντες υπέφεραν από θερμοπληξία και θερμική εξάντληση.

Το Σαν Αντόνιο, το οποίο απέχει 250 χιλιόμετρα από τα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, είναι μια σημαντική οδός διέλευσης για τους λαθρεμπόρους, οι οποίοι χρησιμοποιούν συχνά φορτηγά για να μεταφέρουν μετανάστες χωρίς έγγραφα, αφού τους συναντήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές, έχοντας καταφέρει να περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είχαν οικογένειες... και πιθανότατα προσπαθούσαν να βρουν μια καλύτερη ζωή», είπε ο δήμαρχος του Σαν Αντόνιο, Ron Nirenberg, ο οποίος έκανε λόγο για μία «φρικτή, ανθρώπινη τραγωδία».

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο χθες, Δευτέρα, περίπου στις 18:00 το απόγευμα (τοπική ώρα)», είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Σαν Αντόνιο, Charles Hood. Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι στο όχημα, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από τον οδηγό του, δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός, ενώ δεν υπήρχε πόσιμο νερό στο εσωτερικό του.


Όπως επισημαίνει το BBC, το κλίμα του Σαν Αντόνιο είναι εξαιρετικά ζεστό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Marcelo Ebrard, δήλωσε ότι μεταξύ των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι δύο είναι είναι από τη Γουατεμάλα. Η εθνικότητα των άλλων θυμάτων δεν έχει διευκρινιστεί.

Τρία άτομα βρίσκονται υπό κράτηση, με την έρευνα να έχει παραδοθεί σε ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Στο σημείο έσπευσε ο γενικός πρόξενος του Μεξικού Rubén Minutti, ενώ το προξενείο στο Σαν Αντόνιο είπε ότι θα παράσχει «όλη την υποστήριξη», εάν Μεξικανοί πολίτες είναι μεταξύ των νεκρών.


Πληροφορίες από: BBC