Breaking News

Β. Θωμόπουλος: «Το MeToo θέριεψε επειδή τα θέατρα ήταν κλειστά - Βλέπω το φόβο στα μάτια των παιδιών που έρχονται» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Open Weekend» παραχώρησε ο Βασίλης Θωμόπουλος. Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός είπε στην Πένυ Καβέτσου:

«Το κίνημα MeToo θέριεψε τη στιγμή που όλα τα θέατρα ήταν κλειστά. Πριν, αν κάποιος έκανε καταγγελία, θα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά σου. Υπάρχουν εντάσεις στη δουλειά κι εγώ είμαι ένας άνθρωπος φωνακλάς, γκρινιάρης και γρουσούζης. Μπορεί να έχω φέρει κι εγώ ανθρώπους σε δύσκολη θέση, γιατί κάποιες στιγμές ίσως ξεπερνάς τα όρια.

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήμασταν συμμαθητές στο Ωδείο Αθηνών και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που δούλεψα μαζί του. Δεν ξαναδουλέψαμε και δεν έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, μου είπε ότι έσβησε το τηλέφωνο μου. Ήταν ένας έντονος άνθρωπος. Ωστόσο, το έντονος άνθρωπος με την κακοποιητική συμπεριφορά είναι άλλο πράγμα...

Έχω συνεργαστεί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και είμαι συναισθηματικά δεμένος με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, γιατί ήμασταν κάθε βράδυ μαζί στις τελευταίες στιγμές του Σάκη Μπουλά. Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές και είδα έναν συναισθηματικό άνθρωπο που δεν πιστεύω ότι λέει μπούρδες.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης, αυτό δεν είναι κάτι που το πετάς, το προστατεύεις. Το αν έχετε έρθει στα χέρια σε κάποια πρόβα, τα ζυγίζεις. Όλες οι σχέσεις έχουν πολλά. 

Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να μιλήσει. Αυτό που έκανε ήταν σαχλαμάρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το έκανε.

Ήταν σοκαριστικό όταν είδα τον Πέτρο Φιλιππίδη με χειροπέδες. Στεναχωριέμαι, όμως, και για τα θύματα του βιaσμού γιατί γνωριζόμαστε προσωπικά. Τα παιδιά αυτά πέρασαν πολύ δύσκολα...

(Σχετικά με την καταγγελία στον Κώστα Κωστόπουλο) Με την Έλενα Αθανασοπούλου έχω δουλέψει. Όταν έγινε η καταγγελία, επειδή δεν είπε στην αρχή όνομα, με έπαιρναν τηλέφωνο γιατί νόμιζαν πως ήμουν εγώ. Με πλήγωσε πολύ αυτό.

Κάθε παιδί, που έρχεται να με συναντήσει στη δουλειά, "κουβαλάει" πάνω του όλες αυτές τις καταγγελίες. Πιστεύει ότι θα έρθει και θα δει τον σάτυρο... Λόγω του Φιλιππίδη και του Χαϊκάλη, βλέπω το φόβο στα μάτια των παιδιών που έρχονται... Είναι σαν να είμαι ο άρχοντας του MeToo...».